Palæstinensere er rystet over ny amerikansk Israel-politik

Trump sår tvivl om amerikansk holdning til palæstinensisk stat. Det skaber bekymring hos palæstinenserne.

Det er med dyb bekymring, at man i det palæstinensiske selvstyre onsdag modtog beskeden om, at USA ikke længere ser en såkaldt tostatsløsning i Mellemøsten som den eneste mulighed for fred.

- Hvis Trump-regeringen dropper sin tostats-politik, vil det smadre mulighederne for fred og underminere amerikanske interesser, anseelse og troværdighed i udlandet, siger Hanan Ashrawi fra Den Palæstinensiske Befrielses Organisations ledelse ifølge Reuters.

I årevis har målet om at oprette en selvstændig palæstinensisk stat været USA's politik.

Men onsdag sagde USA's nuværende præsident, Donald Trump, at det ikke nødvendigvis er eneste mulighed.

- Jeg ser på en tostatsløsning og en étstatsløsning, og jeg kan lide den løsning, som begge parter finder bedst. Jeg kan leve med begge modeller, sagde han side og side med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Ifølge Husam Zomlot, der rådgiver den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, har det palæstinensiske selvstyre ikke modtaget nogen officiel henvendelse fra USA om en ny amerikansk politik.

I en udtalelse fra det palæstinensiske selvstyre onsdag aften understreges det, at man fortsat håber på en tostatsløsning.

På ét punkt kom Donald Trump dog palæstinenserne i møde. I forhold til de israelske bosættelser på Vestbredden, bad den amerikanske præsident en smule overraskende om, at Israel holdt en smule igen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen