Uerstattelig regnskov forsvinder
Ilegale skovhuggere fjerner 30.000 hektar årligt. Skov kan være væk om 5-10 år.
En af Centralamerikas største - og vigtigste - tropiske regnskove er på vej til at forsvinde.
Bosawas-reservatet, der dækker næsten 15 pct. af Nicaraguas samlede areal, er ifølge de indfødte blevet invaderet af illegale skovhuggere, der siden 2009 har fældet 150.000 hektar regnskov.
Det svarer til seks procent af Danmarks samlede landbrugsareal.
Det indfødte Mayangna- og Miskitofolk sender nu en bøn til verdenssamfundet om at gøre noget, inden det er for sent.
Kulturarv går tabt
"Vi frygter, at hvis man ikke griber ind, vil reservatet være væk om fem-ti år. Vi mister vores land, og vi mister vores kulturarv," siger Taymond Robins, en lokal Mayangna, der kæmper for at forsvare reservatet, til BBC.
Det to millioner hektar store reservat ligger ved grænsen mellem Nicaragua og Honduras, og ifølge FN er reservatet "en global biologisk skat."
Reservatet siges at være hjemsted for 150.000 insektarter, sjældne jaguarer, ørne, edderkoppeaber, krokodiller samt verdens sidste bestand af Bairds tapir.
Regeringen gør ikke nok
I 2007 blev Mayangna-folket anerkendt som rette ejere af Bosawas-reservatet, men siden da har op mod 11.500 lovløse "kolonister" fra andre lande fældet dele af regnskoven med lynets hast.
"Selv ikke vi Mayangnaer rører skovene. Det er her, at de dyr, vi jager, reproducerer. Hvis de ødelægger det, så ødelægger de vores folk," siger Arisio Genaro, der er præsident for de 40.000 Mayangna-folk.
Den nicaraguanske regering er blevet gjort opmærksom på problemet, men der bliver ikke gjort nok, mener Arisio Genaro. Han tror, at regeringen frygter de politiske konsekvenser, hvis den vælger at støtte de indfødte.
Skal mødes med Obama
"Rigtig mange har invaderet reservatet. Regeringen frygter, at hvis den griber ind og beskytter vores område, vil den miste politisk støtte," siger han.
Mayangna-folket skal nu mødes med præsident Barack Obama og regionale ledere i Costa Rica for at diskutere, hvad man kan gøre for at dæmme op for den massive fældning.
"Vi har tænkt os at marchere gennem Managua (Nicaraguas hovedstad, red.), så regeringen kan se, at den har et ansvar for at følge lovene og sikre vores ejendomsret," siger Arisio Genaro.