Annonce
International

Rapport: Orkanen Maria tog næsten 3000 liv i Puerto Rico

En rapport bestilt af Puerto Ricos regering sætter dødstallet fra orkan betydeligt højere end hidtil.

2.975 mennesker omkom på Puerto Rico som følge af orkanen Maria i løbet af de seks måneder, efter at uvejret havde ramt i september 2017.

Det er vurderingen i en ny rapport, der er bestilt af Puerto Ricos regering. Rapporten blev præsenteret tirsdag, skriver nyhedsbureauet AP.

Regeringen har tidligere foretaget en midlertidig vurdering, der satte antallet af omkomne til 1400. Men det officielle dødstal har hidtil været sat så lavt som 64.

På baggrund af undersøgelsen bliver dødstallet nu ændret til 2975, siger Puerto Ricos guvernør, Ricardo Rossello.

- Selv om der er tale om et estimat, så ændrer vi det officielt, siger Rossello ifølge Reuters.

Det tidligere alt for lave tal skyldes, at lægerne ikke havde tilstrækkelig viden om, hvordan man opgør tabstal efter en katastrofe. Det siger forskere fra The Milken Institute School of Public Health, som står bag den nye rapport.

Det opjusterede dødstal gør orkanen til en af de værste naturkatastrofer i USA's historie. Det fortæller Carlos Santos-Burgoa, professor i global sundhed og leder af undersøgelsen, til nyhedsbureauet Reuters.

Omkring 40 af Puerto Ricos 78 kommuner oplevede betydeligt flere dødsfald end normalt i det halve år efter orkanen.

Nogle af årsagerne til, at dødsfald i månederne efter katastrofen tilskrives uvejret, kan være afbrydelser i hospitalernes drift eller manglende adgang til lægehjælp på grund af blokerede veje.

Undersøgelsen konkluderer også, at fattige personer og ældre mænd havde en langt større risiko for at miste livet som følge af orkanen end andre blandt Puerto Ricos befolkning på godt tre millioner.

For tre måneder siden udkom en anden rapport, der anslog, at orkanen Maria kostede i alt 4645 mennesker livet.

Det kan endda være en "betydelig undervurdering", skriver forskerne bag den rapport. Her blev tabstallet vurderet til reelt at være over 5700.

Rapporten fra maj var udarbejdet af forskere på det amerikanske Harvard University og publiceret i det ansete lægetidsskrift New England Journal of Medicine.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her