Annonce
International

Ingeniører anholdt på russisk atomcenter: Misbrugte supercomputer til at skabe bitcoins

Det russiske atomcenter råder over verdens 12. mest kraftfulde computer i verden.

Det var ikke kun den russiske stats interesser, som en gruppe ingeniører på Ruslands førende atomcenter bekymrede sig om, når de gik på arbejde.

Flere medarbejdere fra centret, der ligger i byen Sarov, er blevet anholdt for at brugt stedets kraftfulde computere til personlige ting.

Medarbejderne har blandt andet begået »mining«, der er en computerproces, der skal til for at frigøre den virtuelle valuta bitcoins.

Atomcentret råder blandt andet over verdens 12. mest kraftfulde computer, der ikke må blive tilkoblet internettet for at undgå, at hackere kan få adgang til computeren.

»Så vidt jeg ved, er der blevet åbnet en kriminalsag mod de pågældende medarbejdere,« siger Tatiana Zalesskaya, talskvinde for centret, til The Guardian.

Medarbejdernes brug af computeren blev opdaget, da centrets sikkerhedsafdeling modtog en advarsel om, at computeren var blevet tilkoblet internettet.

Bitcoins er verdens mest populære kryptovaluta og har i de seneste år vakt opsigt på grund af en eksplosiv kursudvikling.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kommentar: Derfor er bitcoin verdenshistoriens største prisboble
Steen Rosenbak
Kommentar: Den kunstige valutas værdi er nidoblet på elleve måneder. Det er kun et spørgsmål om tid, inden boblen brister, men teknologien bag bitcoin vil skabe enorme værdier i fremtiden.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her