Annonce
Afrika

Hele lande lukker ned for internettet under eksamener

Når gymnasieelever i Irak og Algeriet i disse dage er til deres afsluttende studentereksamen, må resten af landenes befolkninger undvære deres adgang til internettet.

Tiltaget med at lukke ned for internetadgangen er blevet kritiseret fra flere kanter. Bl.a. mener organisationen Access Now, at sådanne lukninger kan »betyde forskellen mellem liv og død«. Foto: Frederick Florin/AFP

For at komme eksamenssnyd til livs har man herhjemme valgt at fjerne internetadgangen lokalt ved alle skriftlige eksamener.

I bl.a. Algeriet er man gået skridtet videre, således at internettet i hele det nordafrikanske land er lukket ned, når landets gymnasieelever er til deres studentereksamener.

Det skriver BBC

Undervisningsministeren: Substantiel andel af elever snyder

Dermed er landets internettjenester offline i op mod tre timer, efter eksamenerne er gået i gang.

Disse planlagte nedbrud vil gentage sig hver dag gennem hele eksamensperioden, der varer fra den 20. juni frem til 25. juni.

Ifølge The Independent vil adgangen til Facebook desuden være lukket helt ned gennem hele perioden.

Det drastiske tiltag kommer efter, at man i Algeriet i 2016 oplevede, at eleverne snød systematisk. Bl.a. blev eksamensspørgsmål lækket på nettet før og under eksamenerne.

Derefter valgte myndighederne i 2017 at bede internettjenesterne om at blokere for adgangen til sociale medier såsom Twitter og Facebook under eksamenerne, men det viste sig ikke at være nok til at komme snyden til livs.

Snyd ved årsprøve: Elever gemte noter i hygiejnepose på toilettet

I Algeriet skal skoleelever desuden gennem en metaldetektor, før de får lov at træde ind i en af landets 2.100 lokaler, hvor der bliver afholdt eksamener.

Også overvågningskameraer er blevet taget i brug under eksamenerne. De er bl.a. placeret ved de printere, hvorfra eleverne printer deres eksamensopgaver ud.

Flere end 700.000 algeriske gymnasieelever skal op til eksamener i løbet af femdags-perioden.

Også i Irak har man indført lignende restriktioner ved studentereksamenerne, der ligeledes finder sted i denne måned.

Således vil der også i det mellemøstlige land være lukket for internetadgangen for alle landets borgere i to timer ad gangen i løbet af den to uger lange eksamensperiode.

En række andre lande - heriblandt Etiopien og Indien - har tidligere nationalt haft lukket ned for internetadgangen under eksamener for ligeledes at bekæmpe snyd.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Aarhus Ø skal ende med et rundt 0
Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her