Annonce
Indland

Greve Christian af Rosenborg er død

Christian af Rosenborg er død i en alder af 70 år. Han sov stille ind på hospitalet.

Arkivfoto: Kim Agersten.

Greve Christian af Rosenborg er sovet stille ind på Gentofte Hospital efter længere tids sygdom tirsdag klokken 23, oplyser Hofmarskallatet.

Greve Christian fyldte 70 år 22. oktober 2012, og oplysninger om begravelsen bliver meddelt senere, oplyser kongehusets pressechef, Lene Balleby.

Grevinde Anne Dorte af Rosenborg ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere yderligere.

Christian af Rosenborg var søn af arveprins Knud og prinsesse Caroline-Mathilde, og da den gamle tronfølgelov kun gav mulighed for mandlig arvefølge, var han nummer tre i arvefølgen efter sin far og bror.

Christian greve af Rosenborg og hustru Anne Dorte ved Kronsprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllyp i 2004. Arkrivfoto: Ole Steen.
Men i stedet for Amalienborg blev det til en næsten almindelig tilværelse sammen med hustruen Anne Dorte. De giftede sig i 1971, og da hun er borgerlig, mistede han sin prinsetitel, og parret blev i stedet greve og grevinde.

Beholdt elefantordenen

Christian beholdt dog sin elefantorden, som han bar i det traditionelle lyseblå bånd ved officielle middage og fester i kongehuset, hvor han og Anne Dorte stod blandt de øverste navne på gæstelisten.

Parret har tre døtre, komtesserne Camilla, Josephine og Feodora, som er vokset op i almindelige parcelhuse først på Heimdalsvej i Frederikssund og siden i Holte.

I de sidste år boede greveparret i damebygningen på Sorgenfri Slot, og dermed vendte greve Christian tilbage til sit barndomshjem.

Grev Christian var student fra Forsvarets Gymnasium og var indtil sin pensionering i 2002 ansat på Søværnets Taktik- og Våbenskole på Holmen.

Gennem sit arbejdsliv var han blandt andet chef for minestrygeren Omøsund og tjenestegørende på et fiskeriinspektionsskib ved Grønland.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her