*

Indland

Fakta: Akuttelefonen 1813 modtager årligt 924.000 opkald

Der har været mange problemer med akutordningen siden oprettet. Men hvorfor blev 1813 indført?

Aktuttelefon 1813 i Region Hovedstaden så dagens lys 1. januar 2014, da den afløste lægevagten. Nu er den igen i vælten, efter at det blandt andet er kommet frem, at meningitispatienter ikke har fået en ordentlig behandling.

Få et overblik over akuttelefonen her:

  • I Region Hovedstaden besluttede politikerne i 2013 at indføre et samlet visiteret akutberedskab med virkning fra 1. januar 2014. Beredskabet bestod i akuttelefonen 1813.
  • Borgere skal ringe til 1813, når de har brug for hjælp uden for egen læges åbningstid, og hvis de har brug for at tage til akutmodtagelsen.
  • Intentionen var at skabe et sammenhængende system og begrænse antallet af folk, der selv henvender sig på akutmodtagelser. Det skulle også nedbringe de ofte lange ventetider på akutmodtagelserne.
  • Men akuttelefonen fik ikke en god start. Målsætningen er, at 90 procent skal have en medarbejder i røret inden for tre minutter. Desuden skal alle opkald være besvaret inden for ti minutter.
  • Men andelen af opkald, der er blevet besvaret inden for målsætningen, har svinget meget, har en kritik lydt fra statsrevisorerne. Mangel på sygeplejersker og dårlig bemanding har været årsagen.
  • Akuttelefonen modtager cirka 924.000 opkald årligt. Udgifterne var sidste år på 172 millioner kroner.

Kilder: Statsrevisorerne, Region Hovedstaden, Ritzau.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her