Annonce
Indland

Ny livsfarlig kropstrend: Mænd sprøjter olie direkte ind i musklerne

Overlæge advarer om ny bodybuildertrend. »Det kan ikke helbredes,« siger han.

Paraffinolie kan bruges som afføringsmiddel, som brændsel i lamper eller til at oliere gulvklinker, men de seneste år er unge mænd begyndt at sprøjte det ind i kroppen for at få større muskler. Foto: Ritzau/Scanpix.

I bodybuildermiljøet handler det kun om én ting: Store muskler. Jo større jo bedre.

Det har i mange år ført til, at nogle bodybuildere har indtaget forskellige former for steroider i jagten på svulmende muskler, og nu ser det ud til, at en ny trend har ramt miljøet.

Et stigende antal mænd er nemlig blevet indlagt på sygehuset, fordi de har forsøgt at snyde sig til større muskler ved at sprøjte paraffinolie ind i kroppen. Det skriver TV 2.

Atletik topper liste for flest dopingtilfælde i 2016

En af landets førende overlæger på området, Ebbe Eldrup fra Herlev Hospital, advarer om den livsfarlige trend, som bl.a. ødelægger nyrerne, fordi olien får kroppen til at danne for meget kalk.

»Den yderste konsekvens er død som følge af nyresvigt,« siger han til TV 2 og fortsætter:

»Vi kan behandle dem, så de ikke skader deres nyrer, og så de slipper fra de alvorligste bivirkninger. Men vi kan ikke helbrede dem.«

Ebbe Eldrup, der har behandlet flere fra det danske bodybuildermiljø mener, at det er en tendens, der er opstået inden for de seneste par år. For to år siden kendte han ikke til et eneste tilfælde af sygdommen, men i dag er omkring 30 personer i behandling.

I følge plastikkirurg Pia Sjøgren fra Aarhus Universitetshospital går der fem til 15 år efter, at mændene er begyndt at sprøjte sig med paraffinolien til, at generne begynder at vise sig.

Typisk får mændene svært ved at ligge ned og sove og at finde tøj der passer, fordi områderne, hvor olien er blevet sprøjtet ind, bliver stenhårde og begynder at snurre og gøre ondt.

En af dem, der valgte at sprøjte paraffinolie ind i musklerne, er Richo Højland, der til dagligt arbejder som fjernvarmeinstallatør. For syv-otte år siden sprøjtede han sig i overarmene, hvilket betød at han fik konstateret nyresten, som han den dag i dag stadig kæmper med.

Han har fået fjernet det meste af paraffinolien ved adskillige operationer i udlandet men fortæller til TV 2, at han stadig døjer med generne. I Facebookgruppen Paraffinfri advarer Richo Højland i dag andre på det kraftigste om at holde sig fra olien.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her