Annonce
Indland

Fakta: De danske specialstyrker i Irak

Danmark trækker sine specialstyrker hjem fra Irak, hvor de har trænet og rådgivet irakiske soldater.

Regeringen trækker gradvis de danske specialstyrker ud af Irak, fordi deres opgave er ved at være løst.

Læs om styrkerne her:

* Den danske specialoperationsstyrke blev udsendt i august 2016 i aktionen mod ISIL, Islamisk Stat, kaldet Operation Inherent Resolve.

* Det skete efter regeringens beslutningsforslag B 108 af 19. april 2016. Med forslaget kunne der udsendes cirka 60 personer inklusive de nødvendige støttefunktioner.

* Styrken skullel træne og rådgive irakiske enheder og støtte dem ved at hente informationer og tilkalde luftstøtte fra kampfly.

* De danske soldater har haft mandat til at ledsage irakiske soldater i deres operationer i grænseområdet mellem Irak og Syrien.

* Trods tilbagetrækningen bidrager Danmark stadig til koalitionen mod ISIL med et bidrag, som opbygger kapacitet. Det udgør op til 180 personer samt et radarbidrag. De er alle på Al-Asad luftbasen i Irak.

* Hertil kommer et stabsbidrag i regionen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Slå op i kronprinsen - og hans første 50 år

Siden kort før midnat den 26. maj 1968 har kronprins Frederik været en del af nationens fælles bevidsthed. Danskerne har nu fulgt ham i 50 år - og været hele alfabetet rundt med den kommende konge.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her