Annonce
Indland

Fakta: De danske specialstyrker i Irak

Danmark trækker sine specialstyrker hjem fra Irak, hvor de har trænet og rådgivet irakiske soldater.

Regeringen trækker gradvis de danske specialstyrker ud af Irak, fordi deres opgave er ved at være løst.

Læs om styrkerne her:

* Den danske specialoperationsstyrke blev udsendt i august 2016 i aktionen mod ISIL, Islamisk Stat, kaldet Operation Inherent Resolve.

* Det skete efter regeringens beslutningsforslag B 108 af 19. april 2016. Med forslaget kunne der udsendes cirka 60 personer inklusive de nødvendige støttefunktioner.

* Styrken skullel træne og rådgive irakiske enheder og støtte dem ved at hente informationer og tilkalde luftstøtte fra kampfly.

* De danske soldater har haft mandat til at ledsage irakiske soldater i deres operationer i grænseområdet mellem Irak og Syrien.

* Trods tilbagetrækningen bidrager Danmark stadig til koalitionen mod ISIL med et bidrag, som opbygger kapacitet. Det udgør op til 180 personer samt et radarbidrag. De er alle på Al-Asad luftbasen i Irak.

* Hertil kommer et stabsbidrag i regionen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her