*

Politik

Test dig selv: Kan du bestå den nye indfødsretsprøve?

Olsen Banden, som består af de folkekære skuespillere Morten Grunwald, Ove Sprogøe og Poul Bundgaard, er nu også en del af pensum for nye, håbefulde statsborgere.

Hvornår udkom den første film om Olsen Banden?

Hvad symboliserer et påskeæg?

Og hvad handler balletten Sylfiden egentlig om?

Disse spørgsmål og 37 andre bliver du mødt af, hvis du vil være ny dansk statsborger. De første håbefulde ansøgere tog tirsdag den nye og sværere indfødsretsprøve, som blev indført i efteråret. Her skal ansøgerne svare på 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, historie, politik og kultur.

For at bestå skal man svare rigtigt på mindst 32 af spørgsmålene (80%).

Inden prøven kan ansøgerne læse op på 140 siders læremateriale, som indeholder svarene på 35 af de 40 spørgsmål. De resterende fem spørgsmål handler om aktuelle emner.

For at få et rødbedefarvet pas skal man udover indfødsretsprøven bestå en sværere danskprøve end tidligere (Danskprøve 3), være selvforsørgende, have permanent opholdstilladelse, have ren straffeattest, være gældfri til det offentlige og underskrive en erklæring om at man lover troskab og loyalitet over for Danmark.

Regeringen indgår bred aftale om skrappere krav for dansk statsborgerskab

Den nye indfødsretsprøve blev indført af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative sidste efterår.

Dermed var Socialdemokraterne med til at erstatte deres egen "statsborgerskabsprøve", som Thorning-regeringen indførte i 2013. Før da gjaldt den tidligere VK-regering indfødsretsprøve, som altså minder om den, der nu igen er indført.

Prøv et par af de seneste tests her:

Tag testen: Kan du bestå dansker-prøven?

Kan du klare sprogprøven for at blive dansker?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lad glansbillederne krakelere … bare lidt

Signe Munk
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt.

Blog: DR Detektor misinformerer om sharialov

Jaleh Tavakoli
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation.
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her