*

Politik

Clement Kjersgaard skriver åbent brev til vrede Socialdemokrater

Studieværten Clement Kjersgaard efterlyser flygtninge-svar fra vrede socialdemokrater efter weekendens heftige interview med Mette Frederiksen.

Bølgerne gik mere end normalt højt i talkshow-programmet »Vi ses hos Clement«, da Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen i søndags var gæst.

Efterfølgende har interviewet fået stor opmærksomhed på sociale medier, hvor især socialdemokrater har kritiseret Clement Kjersgaard for at afbryde Mette Frederiksen alt for meget.

Omvendt lyder forsvaret for den hurtigsnakkende studievært, at S-formanden – som håber på at blive landets næste statsminister – ikke svarede på spørgsmålene om, hvordan hendes flygtningepolitik vil se ud.

Nu tager sagen en ny drejning – og formentlig en ny tur i mediemanegen.

På »Vi ses hos Clement's« Facebook-side har Clement Kjersgaard nemlig skrevet et åbent brev til de vrede socialdemokrater, hvor han efterlyser de svar, han ikke fik fra Mette Frederiksen.

»Kære Socialdemokrater,

En række af jeres folketingsmedlemmer har kritiseret mig for, at Mette Frederiksen i søndags efter deres vurdering ikke fik tilstrækkelig tid til at besvare mine spørgsmål.

Derfor fik jeg en idé: Vi har oprettet denne post, hvor vi nu vil invitere alle Socialdemokrater til at besvare 5 af de spørgsmål, der var mest centrale i udsendelsen,« skriver Clement Kjergaard og understreger, at det er spørgsmål, som man kunnes stille til alle danske partier.

»Vi glæder os til at høre jeres svar!« afslutter han.

De fem spørgsmål lyder:

 • Hvor anderledes ville Danmarks asyl- og flygtningepolitik være i dag, hvis I havde magten?
   
 • Skal asylreglerne strammes, hvis antallet af flygtninge stiger til foråret?
   
 • Har Inger Støjberg (V) ret i, at familiesammenføringsstramningen (der blev vedtaget i sidste uge med bl.a. S' stemmer) er på kanten af konventionerne?
   
 • Er »danskerne, danskernes velstand og velfærd« vigtigere end flygtningene? (som Henrik Sass Larsen udtalte 17/1 i JP)
   
 • Skal ulandsbistanden for at kunne bidrage til at finansiere S-idéen om flygtningelejre i fx Libyen og Algeriet hæves til mere end 0.87 af BNI (niveauet fra SR-regeringen)?

Opdatering: Socialdemokraterne raser over Clement Kjersgaards åbne brev og vil have DR's ledelse på banen:

»Det rejser det helt åbne spørgsmål, om Clement Kjersgaard er sprunget ud som politiker – eller om han stadig er journalist,« siger Morten Bødskov (S) blandt andet.

Socialdemokraterne raser: Er Clement Kjersgaard sprunget ud som politiker?

Hele Facebook-opdateringen kan ses her:

ÅBENT BREV FRA CLEMENT TIL SOCIALDEMOKRATERNE:Kære Socialdemokrater,En række af jeres folketingsmedlemmer har...Opslået af Vi ses hos Clement1. februar 2016

Hele den debatskabende udsendelse kan ses på dr.dk. Ud over Mette Frederiksen var feminist og debattør Emma Holten og komiker Elias Ehlers gæster i studiet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
 • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
 • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Derfor får vi mere Trump i Europa

Mikael Jalving
Hjælp til selvhjælp: Hvis de trøstesløse eliter vil have mindre Trump, skal de skrue gevaldigt ned for migrationen og Unionen.

Blog: Ny vagthund over for EU´s udenrigspolitik

Anders Vistisen
EU´s udenrigspolitik skal bekæmpes, hvilket jeg som ny næstformand i udenrigsudvalget vil arbejde for at gøre.

Blog: Det er ren Trump-stil at kræve Radio 24syv flyttet

Angela Brink
Når Christiansborg-politikere pludselig får den idé, at de skal blande sig i, hvor diverse statsfinansierede medier har redaktioner, så handler det ikke spor om provinsen.
Annonce
Aarhus Katedralskole får talentstempel
Videncenteret Science Talenter har givet Aarhus Katedralskole en certificering som talentgymnasium som anerkendelse af skolens arbejde med elever, der har en særlig interesse indenfor naturvidenskab. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her