Løkke tilbød Merkel at tage flere asylansøgere

Statsminister Lars Løkke Rasmussen tilbød i weekenden Tysklands kansler at tage flere asylansøgere. Men den melding er nu blevet overhalet af virkeligheden, siger han.

Artiklens øverste billede
Statsminister Lars Løkke Rasmussen var i sidste uge på besøg hos Tysklands kansler Angela Merkel.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tilbød i weekenden den tyske kansler Angela Merkel, at Danmark kunne tage imod 100 asylansøgere.

Siden da er den tilkendegivelse blevet overhalet af virkeligheden, da hundredevis af flygtninge og migranter søndag og mandag ankom til Lolland.

Sådan siger statsministeren på et pressemøde mandag, hvor Løkke redegjorde for regeringens syn på den igangværende flygtningekrise i Europa.

”Drøftelsen mellem mig og kansler Merkel viser, hvordan virkeligheden har udviklet sig. Den tog afsæt i, at der konkret var 4.000 asylansøgere i Tyskland, og vi var enige om, at en fair dansk andel af dem havde været 100 asylansøgere. Men udviklingen løb hurtigt, så mit tilsagn er mere end materialiseret i det antal, der nu er nået frem til dansk territorium,” lød det fra Løkke.

400 flygtninge og migranter er ankommet til Danmark i løbet af de sidste 24 timer. En stor gruppe bevæger sig i skrivende stund ad Sydmotorvejen på Lolland - med det mål at komme til Sverige, hvor de ønsker at søge asyl. Lars Løkke har derfor nu taget initiativ til drøftelser med de svenske myndigheder.

"Jeg tror, det er ved at være tydeligt for enhver, at det europæiske asylsystem er under enormt pres," siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge statsministeren skal de 400 personer, der er kommet til Danmark - jf. Dublin-forordningen - registreres her i landet, selv om de hellere vil til Sverige.

Frankrig har mandag meldt ud, at landet vil tage imod 24.000 flygtninge som led i bestræbelserne på at fordele de hundredtusinder af mennesker, der flygter fra forholdene i deres hjemlande, hvad enten det er fra krig eller armod.

Samtidig opfordrer en række EU-lande, heriblandt Sverige og Tyskland, til, at flere europæiske lande udviser solidaritet og melder sig klar til at modtage flere flygtninge og migranter.

Tidligere har også Storbritanniens premierminister David Cameron meldt sig klar til at tage imod 15.000 flygtninge fra Syrien.

Pressemødet mandag formiddag bliver fulgt op at et møde mellem statsministeren og alle de øvrige partiledere kl. 17.30 mandag.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.