Annonce
Politik

Mastergrad forsvundet: Alternativet-borgmester roder rundt i sit eget CV

Ifølge Niko Grünfeld selv er der tale om en fejl, at han skulle have en "master i positiv psykologi".

Niko Grünfeld er Alternativets første borgmester. Han er kultur- og fritidsborgmester i København. Foto: Gregers Tycho

Alternativets Niko Grünfeld, der er kultur- og fritidsborgmester i København, har ikke helt styr på sit CV.

Det rapporterer Radio24Syv, som har gennemgået politikerens uddannelser og fundet, at Niko Grünfeldt slet ikke har den "master i positiv psykologi" fra Aarhus Universitet, som han har været noteret for på sit CV i flere medier.

»Vi kan ikke bekræfte, at han har en master i Positiv psykologi fra Aarhus Universitet,« skriver universitetet i en mail til radiostationen.

Mød Alternativets formentlig første borgmester: Kaospilot, partistifter og tro Elbæk-støtte

Mastergraden stod bl.a. i Altinget, som oplyser, at Niko Grünfeld dog selv godkendte CV'et, inden artiklen blev offentliggjort. Det gav ikke anledning til rettelser.

Fredag lyder det fra borgmesteren selv på Twitter, at han har »overset en fejl« i sit CV, som også er fremgået i Politiken.

Men historien stopper ikke dér. For fredag er det kommet frem, at Niko Grünfeld selv i en mail den 9. august 2017 til en journalist på Politiken sendte sit CV med den falske mastergrad.

Niko Grünfeld har efterfølgende sendt et opdateret CV til Radio24Syv med flere rettelser, bl.a. har han ændret i, hvor mange år han har været leder af Kaospiloterne.

Han skriver også på Twitter, at det er »gået for stærkt«, da han sendte et forkert CV til en journalist.

»Det er klart min fejl at godkende et forkert CV. Det beklager jeg,« skriver han.

Det er dog uvist, hvor den forkerte titel i første omgang kom fra. Altinget hævder, at man har taget oplysningerne fra det sociale medie Linkedin, hvor man selv står for at taste ind, hvilken uddannelse man har. Hvis det er tilfældet, har enten Niko Grünfeld selv eller en betroet person tastet en forkert uddannelse ind.

CV-rodet kommer, efter at det er kommet frem, at borgmesteren har brugt knap 135.000 kr. på designermøbler til at indrette sit borgmesterkontor med - langt over hvad andre københavnske borgmestre har brugt på deres kontorer.

»Mit kontor på Rådhuset ligner ikke de andre borgmesterkontorer, jeg har set. Det er meningen,« har Niko Grünfeld på Facebook selv forklaret.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her