Annonce
Politik

Støttepartier trodser S: Vi vil have indflydelse på udlændingepolitikken

En smal S-regering skal sikre en stram udlændingepolitik, garanterer Mette Frederiksen. Men det undermineres nu af dem, der skal bringe den til magten.

S-formand Mette Frederiksen har gjort det klart, at hun efter næste folketingsvalg går efter en ren S-regering. Foto: Nicolai Lorenzen

Mens Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, forsikrer om, at der vil være ro om udlændingepolitikken under en S-regering, fastholder de partier, der skal bringe hende til magten, at de vil imødekommes på netop dette politiske felt.

Politisk leder Morten Østergaard (R) forklarer, at hans forventninger til en ny regering »øges«, hvis De Radikale bliver holdt ude.

»Ønsker hun at bruge vores mandater til at danne regering, må hun acceptere, at vi har nogle politiske ønsker, som man ikke kan ignorere,« siger han og understreger, at det gælder »naturligvis« også udlændingepolitikken.

Enhedslisten forventer ligeledes at få indflydelse på alle områder, hvis flertallet skifter efter næste valg.

»Det gælder også udlændingepolitikken,« siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL) og fremhæver, at Danmark igen bør modtage kvoteflygtninge via FN-systemet, hvilket regeringen og S har sat en midlertidig stopper for.

Hun truer direkte med »at trække stikket« på en S-regering, hvis »den laver noget med højrefløjen, der er så langt ude og så langt væk fra et fælles projekt«.

Mette Frederiksen garanterede på grundlovsdag, at Socialdemokratiet ikke vil løbe fra det flertal med de borgerlige partier, der står bag den stramme linje i udlændingepolitikken.

Til gengæld lovede hun at sætte en ny retning for velfærd, socialpolitik og grøn omstilling sammen med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Politisk leder Uffe Elbæk (AL) tvivler på, at Alternativet vil acceptere den arbejdsdeling.

»Vi har mange stærke holdninger til, hvordan vi behandler mennesker på flugt i dag. Frihedsrettighederne er også under markant pres af den ghettopakke, som regeringen har lavet med Socialdemokratiet. Det betyder meget for os. Vi kommer aldrig i den situation, at vi bare kan sælge ud af det for at få noget andet,« siger han.

SF-formand Pia Olsen Dyhr ønsker »en humanistisk flygtningepolitik«.

»Det handler om, at vi igen tager imod kvoteflygtninge og behandler asylbørn ordentligt i Danmark,« siger hun.

Socialdemokratiet afviser at give sig.

»Der er et bredt flertal bag udlændingepolitikken. Det er der nu, og det vil der være efter et valg. Et mindretal kan ikke tvinge et flertal til at føre en anden politik - uanset hvilke krav man kommer med,« siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her