Pictures

Grethe Fenger Møller

Grethe Fenger Møller (født 6. november 1941 på Frederiksberg), tidligere folketingsmedlem og arbejdsminister, valgt for Det Konservative Folkeparti. Her ses hun efter Landsrettens stadsfæstelse af hendes dom for falsk vidneforklaring. Foto: Thomas Søndergaard

Som konservativ formand for Folketingets retsudvalg spillede hun en central rolle i en manøvre, der skulle stoppe Folketingets Ombudsmands undersøgelse af Justitsministeriets behandling af de tamilske familiesammenføringsregler og dermed hjælpe Ninn-Hansen ud af en klemme.

Grethe Fenger Møller modtog en fax sendt fra Justitsministeriet med et spørgsmål, hun skulle stille til justitsminister Erik Ninn-Hansen. Det ville betyde, at Ninn-Hansen skulle i samråd i retsudvalget og svare på spørgsmål med den konsekvens, at ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen måtte stoppe sin undersøgelse af den giftige sag.

Det var kontorchef Johan Reimann, som fik ideen til samrådsspørgsmålet, og som han havde præsenteret for Ninn-Hansen.

Men over for højesteretsdommer Mogens Hornslet i undersøgelsesretten i Tamil-sagen forklarede Grethe Fenger Møller, at det var hendes egen idé at stille spørgsmålet.

Det bragte hende først en politianmeldelse og siden en tiltalte på halsen for at have løjet i retten.

Østre Landsret idømte hende i 1995 60 dages betinget fængsel for falsk vidneforklaring.

Grethe Fenger Møller mistede alle sine politiske tillidsposter. Hun sad i Folketinget i perioden 1977-94, hvor hun vendte tilbage til en stilling som fuldmægtig i Socialministeriet. Hun gik på pension i 2008.

Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her