Kultur

En isterning i brystet giver to til fem stjerner

Det sjette afsnit af DR´s 1864-dramaserie splitter anmelderne, som giver alt fra to til fem stjerner.

Her ses Johan (Søren Malling), der stod bag en meget omtalt isterningoperation i søndagens afsnit. foto: Per Arnesen, Miso Film

Søndag aften kunne DR´s trofaste 1864 seere opleve Søren Mallings karakter (Johan) hive en isterning ud af brystet på en døende Jakob Oftebro (Laust). "Operationen" gik godt, og Laust kunne umiddelbart efter igen deltage i blodbadet ved Dybbøl.

Vurderingen:
  • DR - 5,5 stjerner

  • Politiken - 5 stjerner

  • Soundvenue - 4 stjerner

  • Berlingske - 3 stjerner

  • BT - 3 stjerner

  • Ekstrabladet - 2 stjerner

  • Jyllands-Posten - 2 stjerner

Netop denne scene er grunden til, at DR's egen anmelder ikke giver afsnittet topkarakter, men nøjes med 5,5 stjerner.

Politikens anmelder, der også har været fremme med den store karakterbog og giver fem stjerner, har isterningseancen som afsnittets absolutte lavpunkt.

"Vulgariteten koster en stjerne, men med det sjette afsnit er vi helt oppe at ringe, fordi historien er så godt fortalt og så gudbenådet flot fotograferet, at det nærmer sig katarsis," skriver hun.

Generelt er anmelderne ikke blæst bagover af den voldsomme kanonild, der prægede søndagens afsnit, og hvis man tager gennemsnittet af anmeldelserne ender man da også på beskedne 3,5 stjerner.

Hos Berlingske er anmelderen mest henrykt over at Inge: "Stort set holder sin kæft. Kun i starten og i slutningen udlægger hun teksten – det er stadig to gange for meget," skriver han.

De mindst imponerede anmeldere finder man hos Ekstrabladet og her på Jyllands-Posten. Begge steder kvitteres der med blot to stjerner.

Det eneste positive Jyllands-Postens anmelder fremhæver er, at afsnittet bærer præg af gode takter, gode scener og ikke mindst smukke billeder.

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: JP mener: ”1864” må få konsekvenser
Ingolf Gabolds megalomane og arrogante udgydelser har formentlig også gjort en stor del af hans gamle kolleger i DR sure. For ham er det en gratis omgang, for han er for længst væk, men for dem, der skal bære DR videre, er det langtfra omkostningsfrit.
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Om temaet

150 år efter stormen på Dybbøl sætter vi fokus på krigen mod Preussen og Østrig i 1864 og dens konsekvenser for Danmark.


Annonce
Oldefars dagbog fra krigen
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her