USA

Omstridt datingportal vil indgå millionforlig efter hacker-skandale

To år efter skandalen ramte utroskabssiden Ashley Madison, står ejeren nu klar med kompensation.

Foto: Arkivfoto.

»Livet er kort - hav en affære«. Sådan lød det motiverende slogan fra utroskabssiden Ashley Madison, der prædikede 100 pct. diskretion for sine brugere, når de ledte efter en affære på datingportalen.

Men i 2015 var uheldet ude og ved et hackerangreb fik 32 mio. brugere lækket deres personfølsomme oplysninger.

Det ledte til at flere mænd sagsøgte datingsiden, der nu er klar til at indgå et forlig på 71 millioner kroner i et kollektivt søgsmål.

Det skriver BBC.

Selvmord og sagsanlæg i kølvandet på Ashley Madison-lækket

»Parterne har gået med til dette forlig for at undgå tvivlen, udgifterne og besværet, der er forbundet med at føre denne retssag,« udtaler virksomheden Ruby Life, der står bag hjemmesiden Ashley Madison, ifølge BBC.

Den lækkede data har i perioder ligget frit tilgængeligt for nysgerrige sjæle på internettet siden hackerangrebet. Den ca. 35 gigabyte store filsamling indeholder navne, bopæle, telefonnumre, kreditkortoplysninger og seksuelle præferencer for en lang række af sidens brugere.

Flere af brugerne af datingportalen har været udsat for afpresning og nogle har begået selvmord efter hackerangrebet. Direktøren bag Ashley Madison, Noel Biderman, blev også tvunget af posten kort tid efter nyheden om hackerangrebet kom frem.

En anonym mandlig bruger, der var med til at lægge sag an, har tidligere kaldt datasikkerheden for "uretfærdig og upassende", og at brugerne derfor længe har været i risikozonen for, at "ekstremt personlig og pinlig information" skulle blive hacket.

»Denne fejlagtige omgang med følsom, personlig og finansiel information er dømt til at have katastrofale konsekvenser for brugernes pårørende,« skrev manden tidligere i klagen over Ashley Madison.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her