Annonce
Europa

48-årig mand død af hedeslag i Spanien

Hedebølgen rammer Europa hårdt og en 48-årig mand er erklæret død efter han faldt om i onsdags på sit arbejde i Murcia-regionen

Hedebølgen har ramt Spanien hårdt og i weekenden kan temperaturerne komme op på over 48 grader. Foto: Heino Kalis/REUTERS.

En 48-årig mand er død efter hedeslag, da han i onsdags faldt om i Murcia-regionen i det sydøstlige Spanien. Det oplyser El Mundo.

Onsdag aften kl. 18.14 modtog alarmcentralen et opkald om, at den 48-årige mand var kollapset, mens han arbejdede på et nyt spor på Reguerón-motorvejen i regionen.

Manden var bevidstløs, da han blev transporteret til hospitalet, men han trak stadig vejret. Senere blev han erklæret død.

Det er det første offer, som dør af hedeslag i år i Murcia-regionen.

Vigtigt at tage varmen alvorligt

De mange grader kan føre til flere dødsfald, siger Michael Langlo, der er direktør og ejer af Sundhedspartnerdk til TV2.

Hedeslag i Spanien:

I juni og juli har man i Spanien haft 107 personer indlagt efter symptomer på hedeslag.

39% af de indlagte var kvinder og 61% var mænd.

Kilde: El Mundo

Han mener, at man skal tage varmen seriøst, og han har flere råd til, hvordan man kan undgå hedeslag:

»Det bedste er, hvis man er finder et sted, hvor det blæser og man er i skygge. Ellers er det en god idé at lave kolde omslag og vikle dem om ankler, håndled og pande.«

Derudover anbefaler han at drikke en masse vand, og gerne tilføje en knivspids salt for at opretholde saltbalancen i kroppen.

I Spanien og Portugal er der i denne weekend udsigt til temperaturer op over 48 grader.

Dette kan slå den europæiske varmerekord fra 1977, hvor man målte 48 grader i den græske hovedstad Athen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Stands dræberen

Hvis nogle virkelig måtte mene, at sund kost skal holdes op imod cigaretpriserne, er svaret: Sænk momsen på fødevarer.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her