Pistorius beskrev øjeblikket, hvor han dræbte sin kæreste

OL-løberen Oscar Pistorius troede, han skød en indbrudstyv.

Artiklens øverste billede
Oscar Pistoirus skulle fortælle, hvordan han oplevede natten, hvor han dræbte sin kæreste.

I retten tirsdag fortalte den drabssigtede handicap-sprinter, Oscar Pistorius, for første gang i detaljer, hvordan det gik for sig, da han skød og dræbte sin kæreste, Reeva Steenkamp, på valentinsdag sidste år.

Ligesom mandag brød den tidligere OL-løber ud i gråd under vidneforklaringen. Han forklarede, at han troede, kæresten var en ubuden gæst, da han affyrede fire skud gennem en låst badeværelsesdør.

Inden retssagen begyndte, tog Blade Runner, som Oscar Pistorius bliver kaldt, sine benproteser af for at genoplive skudnatten.

Troede, det var en indbrudstyv

Aftenen inden havde Pistorius og kæresten haft en rolig aften, hvor de var faldet i søvn i Pistorius’ soveværelse. Han vågnede dog midt om natten på grund af varmen. "Kan du ikke sove, skat?" havde kæresten spurgt ham om.

Han hentede herefter to ventilatorer ude på balkonen. I mørket troede Pistorius i samme øjeblik, at han hørte badeværelsevinduet åbne.

”Jeg troede, en indbrudstyv var på vej ind i huset. Det var øjeblikket, hvor alt ændrede sig. Som det første tænkte jeg, at jeg måtte beskytte Reeva og mig selv og hente min pistol,” sagde Oscar Pistorius i retten.

Mens han holdt pistolen foran sig, hviskede han til kæresten, at hun skulle gå nedenunder for at ringe til politiet. Herefter gik han gennem gangen, der førte til badeværelset.

Affyrede fire skud

"Jeg blev overvældet af frygt. Jeg skreg, at personen skulle komme ud af huset. Jeg havde ikke mine ben på. Lige inden jeg nåede hen til gangen, hørte jeg en dør smække. Det kunne kun være badeværelsesdøren, og det bekræftede, at der var nogen derinde,” sagde Pistorius.

”Jeg stoppede med at råbe, da jeg nåede frem til badeværelsesdøren. Jeg vidste, der var nogen derinde, og jeg var usikker på, om nogen ville komme og angribe mig.”

”Derefter hørte jeg en lyd inde fra badeværelset, og jeg gik ud fra, at en person ville komme ud. Før jeg vidste af det, havde jeg affyret fire skud gennem døren. Det rungede stadig for mine ører – jeg kunne ikke høre noget – så jeg blev ved med at råbe til Reeva, at hun skulle ringe til politiet. Jeg var stadig bange for at gå derfra, for jeg vidste ikke, om der var nogen på badeværelset eller på stigen uden for vinduet.”

Pistorius fortalte, at han herefter gik tilbage til soveværelset, hvor han fandt ud af, at kæresten ikke var i sengen længere.

”Jeg pegede stadig mit skydevåben mod gangen. Det gik op for mig, at det kunne være Reeva ude på badeværelset. Jeg sprang ud af sengen og prøvede at se, om hun havde gemt sig bag gardinet.”

”Jeg ville ikke tro på, at det var Reeva ude på badeværelset. Jeg var stadig bange for, at nogen ville angribe os.”

Ændrede forklaring

Han gik tilbage mod badeværelset og fandt ud af, at døren derud til var låst. I soveværelset fandt han et cricket-bat, som han brugte til at smadre døren ud til badeværelset med. Pistorius kom ind og fandt kæresten.

“Jeg lænede mig over Reeva og græd. Jeg ved ikke, hvor lang tid jeg var der. Hun trak ikke vejret," sluttede Pistorius forklaring.

Oscar Pistorius gengivelse har dog en del huller, som anklagerne nok vil få ham til at forholde sig til de næste dage. Ved en høring sidste år fortalte han, at Reeva Steenkamp var sunket sammen, men i live, da han kom ud til hende.

Mange, der følger sagen, har desuden undret sig over, hvorfor kæresten ikke svarede, da Pistorius råbte.

I retssalen fortalte Oscar Pistorius desuden, hvordan han havde mødt Steenkamp, og hvordan de planlagde deres fremtid sammen. Han læste beskeder op, som de havde sendt til hinanden i løbet af deres fire måneder lange forhold.

Han fortalte ligeledes, hvordan han den 13. februar – nogle timer inden mordet – havde fundet en valentinsgave fra Steenkamp, som han først måtte åbne dagen efter. I pakken var der et indrammet billede med fire fotografier af parret sammen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.