• For abonnenter

Rikke Hedegård er sigtet for at flage med Stars and Stripes

En familie i Nr. Bjert har i et år været sigtet for at flage med det amerikanske flag. Dette er familiens historie.

Artiklens øverste billede
For to år siden blev Rikke Hedegård politianmeldt for at flage med Stars and Stripes. I trods har familien gentaget flagningen og er derfor blevet sigtet. Den trods bunder i en større historie end et flag. Her er hun i familiens Buick Skylark. Foto: Casper Dalhoff

Det var ikke for ingenting, at Rikke Hedegård for to år siden hejste et amerikansk flag foran sit hjem i Nr. Bjert. Og det er ikke for ingenting, at hun hejste det igen, selv om familien fik politiet, politikere og internettets tastaturkrigere på nakken.

I garagen er det let at få øje på kærligheden til 1960’ernes USA. Tegneseriefiguren med hvepsetaljen og spidse læber Betty Boop kigger drilsk ned på bardisken fra en plakat. LP’er med Elvis er sømmet op i loftet. Det mest prominente stykke Americana-memorabilia er en funklende Buick Skylark fra 1965. Under loftet dingler træskilte med ordene ”God Bless Texas”. Dem har familiens søn, Eddie, lavet på sin specialskole.

Familien Hedegård har lagt knofedt i hvert hjørne.

Jeg giver ikke en skid for folk, der ikke kommer og spørger os personligt.

Martin Hedegård, Nr. Bjert

Men der ligger noget dybere bag. Det opdager vi i løbet af de kommende timer i garagen.

Noget, der handler om vold. Om at flytte gang på gang. Om friheden til at leve sit liv ud fra, hvad man selv vælger, og ikke acceptere, at man er født ind i en ond cirkel af vold og alkohol. Friheden til at passe sig selv.

Flagstang gik viralt

Familien Hedegård i Nr. Bjert blev grundlovsdag i 2017 anmeldt til Sydøstjyllands Politi for at flage med et fremmed statsflag.

Anmelderen var en forbikørende bilist fra Middelfart. Hun stoppede og tog billeder af Stars and Stripes fra den anden side af fortovet. Rikke Hedegård reager

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen