Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Danskernes kaffe er blevet koldere og koldere

​Min påstand er, at den almindelige vælger ikke er klar over, hvad udtrykket ”en stram udlændingepolitik” indebærer.

»Og om lidt er kaffen klar,« har vi gået og nynnet, siden vi mistede ikke alene en folkekær digter, men også en frontkæmper for, at der er kaffe nok til både os og de mennesker, der har søgt tilflugt hos os.

Men selv om jeg i radioen hørte endog Pia Kjærsgaard begræde tabet af Benny Andersen, forandrede det ikke hendes eller for den sags skyld Mette Frederiksens fastholden af »en stram udlændingepolitik« – det er det, danskerne vil have, som de siger.

Rettelse
I en tidligere udgave af dette debatindlæg fremgik det, at Sjælsmark er et tidligere fængsel. Det er retteligt en nedlagt kaserne. Den rettelse mailede hun til redaktionen lørdag den 1. september. Rettelsen nåede ikke med i læserindlægget, inden det blev offentliggjort. JP beklager fejlen.

Man er holdt helt op med at bruge udtrykket ”vælgerne” eller ”borgerne” eller bare ”folk”. ”Danskerne” vil have det. Så det er der også flertal for i folketingssalen.

Min påstand er, at den almindelige vælger ikke er klar over, hvad udtrykket ”en stram udlændingepolitik” indebærer. For hvem går ind for, at børn spærres inde i nedlagte fængsler i årevis – som det sker på udrejsecenteret ”Sjælsmark”, hvor der sidder ca. 70 børn, hvis forældre ikke tør eller vil rejse tilbage til deres hjemlande.

Nogle af dem kender ingen anden tilværelse end en flytten rundt fra den ene flygtningelejr til den næste – andre allerede velintegrerede børn har fået den opholdstilladelse, som deres forældre fik for flere år siden, inddraget og må opgive skolegang, kammerater og hele det danske børneliv, de var blevet en del af.

Skal de gå i skole, kan de komme i en Røde Kors-skole, som er beregnet på nyankomne flygtningebørn, der sprogligt ikke kan følge med i en dansk folkeskole, en evig begynderundervisning, som ikke er kompetencegivende på noget trin.

Det er der nogle af de velintegrerede børn, der ikke vil, og så sidder de bare der, på ubestemt tid, i en nedlagt kaserne.

Mens jeg skriver, kører radioen, og stramningerne kører også.

Nu har Mette Frederiksen tilsagt DF sin støtte også til at sende børn på fem år, født og opvokset her, ”hjem”.

Nu støtter Socialdemokratiet Dansk Folkepartis paradigmeskift.

Nu skal muligheden for at integrere sig tages fra mennesker, der har levet her i årevis.

Nu skal de opbevares i lejre, ikke lære dansk, ikke arbejde, ikke have nogen mening i livet.

Og flere stramninger er på vej, lyder løftet.

»Verden er stor/ kaldes Moder Jord/ der findes børn der må flygte/ men du har intet at frygte./ Ingen skal mishandle dig/ - håber jeg«, skrev Benny Andersen.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive over for sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.

Per Stig Møller: Her er fem ting, EU skal i gang med nu

Per Stig Møller
Økonomer og erhvervsfolk mener, vi skal have hundredtusinder og millioner flere indvandrere for at løse fremtidens arbejdsmarkedsbehov, men på den måde skifter de jo de europæiske befolkninger ud, og hvornår har vi besluttet det?
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her