Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

A-kasserne er ikke farlige, Troels Lund

Hver tredje HK’er, som bliver arbejdsløs, er som regel tilbage i job i løbet af de første tre måneders ledighed. Det viser statistikken fra HK’s a-kasse. Så fagbevægelsens og a-kassernes ønske om, at a-kasserne får den primære kontakt til deres arbejdsløse i de første 13 uger af ledighedsforløbet er indlysende logisk. Det glæder mig derfor, at LO’s krav om en certificering af de danske a-kasser er en del af de politiske forhandlinger om beskæftigelsesreformen. Forhandlingerne er imidlertid sat på sommerpause. Så her er nogle argumenter for at lade a-kasserne stå for den første vigtige kontakt til de arbejdsløse.

Opgaven er enkel: De ledige skal i arbejde. Spørgsmålet er, hvordan opgaven løses hurtigst, billigst og mest effektivt. Erfaringerne fra HK’s a-kasse viser klart, at vi kan levere en indsats, som på en række områder går videre end den lovpligtige indsats funderet i landets jobcentre. Forklaringen er, at vi har den direkte kontakt til medlemmerne.

Men i dag er der meget dobbeltarbejde, fordi både jobcenter og a-kasse skal involveres i den enkelte arbejdsløse. At overlade a-kasserne ansvaret for at skaffe job til de arbejdsløse i den første periode sparer derfor skattekroner. Allerede i dag har a-kassen stort fokus på, hvordan kendskab til de mange forskellige facetter af HK-faget kanaliseres fra fagforeningen til vores afdeling for job og vejledning.

Lad a-kasserne bringe medlemmerne i spil, og lad jobcentrene tage sig af det, de er bedst til. Det er jo i høj grad for langtidsledige og folk med andre udfordringer end blot arbejdsløshed, at jobcentrenes kvalificerede indsats har dokumenteret effekt. Kort sagt, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen: Der er intet, der er farligt. Det er trygt, godt og sikkert.


Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her