Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvad skal vi tro om sundhedsplatformen?

Antallet af overlæger, der ønsker sundhedsplatformen (SP) skrottet, synes endeløst. Senest bad eksempelvis overlæge Peter Marckmann i Ugeskrift for Læger 9/7 om, at der skrides til handling straks, og at det midtjyske system gerne må indføres. Regionerne har begået fejl f.eks. ved ikke at sikre faggruppers opbakning, SP blev nok implementeret for hurtigt, og problemer som med medicinmodulet skal naturligvis løses.

Men der kommer også positive udtalelser om SP f.eks. fra overlæge Mark Krasnik i Politiken 24/6 i ”Sundhedsplatformen har altså også fordele” og fra overlæge Thomas Møller Christensen, der i Berlingske 6/7 i ”Lægernes forbandede it-system får skyld for alle problemer” viste journalisten, hvor enkelt det kan fungere.

Når jeg dertil som kronisk patient gennem 57 år med mange besøg på flere hospitaler og specialer – også efter SP – kan konstatere, at der ikke er forskel på behandling og dialog før og nu, undrer det, at problemerne ikke ønskes løst, men systemet skrottet. Undren bliver ikke mindre, når Cambridge University Hospital har indført SP med succes.

Hvad gør forskellen, at nogle overlæger finder SP funktionelt og udmærket, når det tilpasses det enkelte speciale, mens andre fornægter dets duelighed? Handler det i virkeligheden om kultur, om man ønsker at fastholde sundhedsvæsenet, som det er, eller er parat til de store forandringer, der lægges op til de kommende år?

Hvor lægerne skal tage ud til patienterne i fælles ambulatorier, så patienter samme sted kan få klaret det hele på én gang, og hvor den næste læge med SP kan læse, hvad den forrige har skrevet i journalen. Hvor patienter og pårørende skal inddrages mere i behandlingen, og hvor SP giver mulighed for, at vi selv kan skrive i journalen. Hvor almen praksis og kommunerne får en langt større rolle for den ikke højt specialiserede behandling. Handler modstanden mod SP lige så meget om modstand mod de forandringer af den kendte og trygge autoritet, og at det midtjyske system bedre imødekommer den kendte måde at gøre tingene på?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Kronik: Vi ønsker at bygge bro og sikre sammenhæng for patienten
Stephanie Lose (V), Ulla Astman (S), Sophie Hæstorp Andersen (S), Heino Knudsen (S), Anders Kühnau (S)
En ny funktion som ”brobyggersygeplejerske” skal skabe langt bedre patientforløb på tværs af sundhedsvæsenet for at sikre sammenhæng, overblik og tryghed for patient og pårørende.
Kronik: Vores sygehuse gør det fremragende
Tage Søndergård Kristensen
Det er stærkt bekymrende, at politikere ønsker at eksperimentere med sygehusområdet, som fungerer så godt. Synes politikerne, at erfaringerne med Skat, DSB, Post Danmark eller andre statslige institutioner ligefrem er opmuntrende?
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her