*

 

Jeg har krammet en fremmed i går

Camilla Schwalbe
Hun ved godt, at jeg overvejer at spørge ”er du okay?”, og hun overvejer derfor enten at rejse sig og gå eller blive siddende og tale med en fremmed om tårerne, som nu triller endeløst ned af kinderne.

Breivik er ikke højrefløjens svar på islams terrorister

Katrine Winkel Holm
Drop én gang for alle myten om Breivik som en kristen højrefløjs-terrorist.

Korrupt kåring af Aarhus-bibliotek som klodens bedste

David Trads
Den ’internationale pris’ er købt og betalt af danske penge, hvoraf de fleste endda er statslige og kommunale skattekroner. Det er rent fup - og ja, ærligt talt pinligt.

Den kulturpolitiske slaphed

Finn Slumstrup
Mens kunst- og kulturlivet blomstrer må et mærkeligt skyggespil gøre det ud for en kulturpolitisk debat. Findes der politikere på Christiansborg, som tager kulturen alvorligt?

OL er slut

Holger K Nielsen
Efter 16 dages intense oplevelser er det svært ikke at holde af OL. Vist er udgifterne skruet op i så vanvittige højder, at almindelige mennesker i Brasilien vil kunne mærke det i årevis. Vist er IOC så lukket og skandaleramt, at det ikke bør inspirere noget sted i verden. Men det er dybt fascinerende når elitesportsfolk fra hele verden mødes for at konkurrere fredeligt i en efterhånden sand myriade af sportsgrene. Når unge mennesker fra hele verden - med forskellig hudfarve, religion og kultur - i fællesskab går ind på stadion under åbningsceremonien, får jeg altid en klump i halsen. Der er stadig arenaer, hvor sameksistens er mulig.

Sverige viser vejen

Mikael Jalving
Sverige er blevet præcis, hvad magthaverne i Stockholm altid har ønsket sig: et foregangsland. Men vi andre arbejder også på sagen.

Hvorfor er det en statslige opgave at skaffe OL-medaljer til Danmark?

Jens-Kristian Lütken
Medaljerne er hurtigt glemt, og så sidder skatteyderne tilbage med regningen.

Den seksuelle lavalder i Tyrkiet

Murat Tamer
Emnet er fordrejet og forsvaret ukritisk. Derfor besluttede jeg mig for at skrive en fyldestgørende redegørelse, hvor jeg forklarer, hvorfor den tyrkiske forfatningsdomstol bør kritiseres.

Søren Pind skaber had

Morten Uhrskov Jensen
Justitsministeren fører en decideret kampagne vendt mod kritikere af masseindvandringen. Pinligt og uværdigt.

Venstres kulturpolitik vinder ingen OL-medalje

Victor Boysen
OL i Rio har været en dansk medaljefest uden lige – men Venstres kulturbesparelser kan betyde fremtidig medaljetørke. For dygtige atleter er ikke gratis.

Konventionerne skal bevares

Gitte Seeberg
En stor tak til dig Lars Løkke fordi du tør stå fast. Jeg ved, at det ikke er nemt og at der presses på fra alle sider. Så meget desto mere aftvinger det respekt, at du og Venstre står fast.

Når de kulturradikale lugter blod

Rune Toftegaard Selsing
De kulturradikales analyse er død. Og mens deres verdensbillede og identitet krakelerer, slår de fra sig som et såret dyr.

Når 40 procent ikke føler, at de kan være sig selv

Louise Holck
Copenhagen Pride fejrer 20-års jubilæum i år. Og der er meget at fejre. Men priden er mere end blot en fest, der markerer de rettigheder, som lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og interkønnede har tilkæmpet sig gennem mange år.

Fremtiden er på vej – vær en del af det eller luk forretningen!

Jens Kindberg
Hvordan ville samfundet egentlig se ud, hvis fremtidens politikere allerede nu turde at have regulære visioner? Tænk, hvis vi, der stiller op i politik nu, turde se frem til for eksempel bare 2050. Dette udsyn er vigtigt at have sig for øje i politik og med nærværende blog som min første på Jyllands-Posten vil jeg gerne dele min vision med Jer læsere. I de fremtidige blogs vil jeg gå mere i dybden med enkelte emner. Skulle jeg selv, som klassisk konservativ, dele min vision om fremtiden, så den sådan her ud…

Herfølge-voldtægtsdom sender tre vigtige signaler

Angela Brink
Fraværet af et nej er ikke et ja, flirtende opførsel er ikke en invitation og selv pæne drenge bliver ramt af den tunge hammer, når de voldtager. Det er tre væsentlige signaler, Østre Landsret sender med dagens domsafsigelse i sagen om gruppevoldtægten i Herfølge.

Hører Tyrkiet stadig hjemme i Europa?

Anders Vistisen
Hvordan kan vi tillade, at et sammenrend af kommissærer i Bruxelles fortsætter de udsigtsløse forhandlinger med Tyrkiet på trods af de europæiske befolkningers vilje?

De mange gevinster ved en 30-timers arbejdsuge

Josephine Fock
Der er både økonomiske, samfundsmæssige og menneskelige gevinster ved at sænke den gennemsnitlige arbejdstid til 30 timer ugentligt. Kritikken har indtil nu manglet dybde og perspektiv

Mobning vs. social kontrol og vold i etniske minoritetsfamilier

Jaleh Tavakoli
Imens at etniske minoritetsbørns friheder og rettigheder bliver trådt på, hver evig eneste dag, i stort omfang, af deres egne familier, og også selvom disse oplever rigtig meget vold derhjemme, kæmper Institut for menneskerettigheder i stedet imod mobning i skolen.

Flaget, festen og den færøske lilleput

Annika Smith
Er du som danskere flest, ved du det næppe. Men den nye færøske flagdag i Danmark – og især den færøske nationaldag, der blev fejret på Færøerne i denne uge – var noget helt særligt. Tro mig

Jeg tager afstand som muslim, kvinde og rødhåret

Samira Nawa Amini
Det er uværdigt at udsætte sine medborgere for uretmæssig mistænkeliggørelse, og jeg er personligt en af dem, der bliver gal over dette tilbagevendende afstands-cirkus. Men ind til videre har vreden ikke hjulpet mig spor og debatten kører i ring år efter år. Så må jeg jo hellere i gang med at tage afstand.
Annonce
Annonce
International debat

Per Stig Møller: Erdogan er på vej væk fra Europa

Per Stig Møller
Det Tyrkiet, som præsident Recep Tayyip Erdogan er i færd med at udvikle, vil aldrig kunne blive medlem af EU.
Kommentarer
Annonce
Viden
Ekspert om Grønland: Uvurderlig for Danmark - men lad det løsrive sig
Danmark har indflydelse i Arktis takket være rigsfællesskabet, men samtidig vil mange grønlændere gerne løsrive sig. Hvis fællesskabet skal bestå, må Danmark hjælpe grønlænderne mod mere selvstændighed, siger en dansk forsker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her