*

 

Klovne skal ikke skræmme

Mikael Jalving
Jeg bliver så gammel og bagklog, når jeg hører om skræmmeklovne. Drenge og eventuelt også piger: Stop jeres efteraberi, jorden kalder.

Danmark for danskere – og gerne flere af dem

Jens Kindberg
Nej, dette indlæg handler ikke om fertilitet. Men derimod om udlændingedebatten, som i årtier har raset i Danmark. Nogle er strammere – andre slappere. Og nu kaster jeg mig også ind i kampen.

Ligeglad med Danmark

Rune Toftegaard Selsing
Når vi diskuterer udlændinge og integration, skal vi huske noget væsentligt. Nogen er simpelthen bare ligeglad med Danmark.

Mediernes tørklæde-myte gør os dummere

Katrine Winkel Holm
Igen og igen får vi at vide, at fortidens danske kvinder gik tildækket som islamiske kvinder. Direkte forkert, men overfladiske medier kan nemt skabe en farlig myte, takket være historieløsheden.

Hvad USA får med Hillary Clinton som præsident

Morten Uhrskov Jensen
Langt det mest sandsynlige er mere af det dårlige samme i Det Hvide Hus efter den 8. november.

Jeg skammer mig. Jeg lader mig kue af terrorister! Frygten ændrer min adfærd

Camilla Schwalbe
Terroristerne har fået greb om mig. Jeg er bange og ændrer adfærd. Jeg skammer mig over, at jeg siger et, men gør noget andet. Det gør mig til en hykler.

Er livet for kort til dansk politik?

Finn Slumstrup
Bølgen af skandaler er et tegn på, at vores politiske kultur er i opløsning.

Der er flere nuancer i handelsaftaler end sort og hvid

Christel Schaldemose
Handelsaftalen med Canada er ikke løbsk frihandel på tværs af Atlanten. Vi burde kalde det fair handel.

DFs rigtige venner er Trump, Putin, Farage

David Trads
Glistrup, Kjærsgaard og Fogh bærer derfor et hovedansvar for de problemer, vi fortsat har med integration. De har gjort diskrimination og racisme til noget bredt accepteret. Under Thulesen Dahl er det kun blevet værre.

Velkommen i det politiske maskinrum

Josephine Fock
Alternativet har i denne uge inviteret hele Danmark helt ind i det politiske maskinrum, hvor tvivl og uenigheder debatteres og hvor den politiske retning sættes

Selv Søren Pind må indrømme det: Grænsekontrol virker

Anders Vistisen
Grænsekontrol virker, og derfor må den fortsætte, uanset hvad Bruxelles og Søren Pind måtte mene.

Skilsmisser er almindelige, men ikke for de børn, der rammes

Michael Gylling Nielsen
TV2-dokumentar viser, hvordan samtalegrupper for skilsmissebørn gør en betydelig forskel. Alle skoler bør oprette børnegrupper, eller som minimum tage aktivt stilling til, hvordan lærere og pædagoger skal støtte elever, der oplever brud.

Danmark kunne blive grøn supermagt

Victor Boysen
Hvis Venstre droppede varm luft og gyllepolitik, kunne Danmark blive en grøn supermagt til gavn for økonomi, natur og fremtidens generation. Hvad venter vi på?

Rygterne om TTIP’ens død er stærkt overdrevne

Morten Løkkegaard
Vi skal insistere på frihandel. Og derfor er det glædeligt, at missionen om at sætte en kæp i hjulet på TTIP´en slog fejl, skriver Morten Løkkegaard.

Drop den symbolske grænsekontrol

Samira Nawa Amini
Grænsekontrollen et komplet spild af politiets ressourcer. Politiet har nemlig brugt mere end 600.000 arbejdstimer på at kontrollere den dansk-tyske grænse, svarende til 450 betjente på fuld tid. Samlet set er kun 301 asylansøgere blevet afvist i grænsekontrollens første otte måneder - og det betyder, at hver gang én asylansøger bliver afvist, bruger politiet én betjents arbejde i et helt år. Det må stå tindrende klart for enhver, at her er tale om en fejlprioritering af dimensioner.

Dannebrog hører til i Folketinget – og det gør EU-flaget også

Jens-Kristian Lütken
Desværre har Pia Kjærsgaard ikke modet til også at hænge EU-flaget op i folketingssalen.

Fri mig for identitetspolitiet

Annika Smith
Helt ærligt, Martin Henriksen: Er prins Henrik dansker i din bog? Ved du, hvad han allerinderst inde føler sig som?

Endelig kan unge asylægtepar bo sammen igen

Louise Holck
Det er en glædelig nyhed, at unge asylægtepar, der blev tvunget fra hinanden, nu igen kan få lov til at bo sammen. For siden reglen om tvungen adskillelse blev indført, har det haft store konsekvenser for flere af parrene.

Viljen til at lede, og viljen til at tage ansvar

Holger K Nielsen
Der er nu seks uger til det amerikanske præsidentvalg og tidligere statsminister og NATO-generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen udkommer med sin nye bog ”Viljen til at lede”, der opfordrer amerikanerne til at bruge deres stemme på at vælge en præsident, der er villig til at påtage sig internationalt ansvar.
Annonce
Annonce
International debat
Kommentarer
Annonce
22-årig mand har meldt sig selv i drabssag fra Kappelvænget
Den mand Østjyllands Politi har eftersøgt siden knivstikkeriet i Kappelvænget i sidste uge, har meldt sig selv. Knivstikkeriet er endt som en drabssag, da offeret afgik ved døden søndag. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her