*

 

Første debat mellem Clinton og Trump

Morten Uhrskov Jensen
Ikke helt nemt at afgøre, om der er en vinder.

Viljen til at lede, og viljen til at tage ansvar

Holger K Nielsen
Der er nu seks uger til det amerikanske præsidentvalg og tidligere statsminister og NATO-generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen udkommer med sin nye bog ”Viljen til at lede”, der opfordrer amerikanerne til at bruge deres stemme på at vælge en præsident, der er villig til at påtage sig internationalt ansvar.

Pas på: Nye Borgerlige taler til stodderen i folk, og han har kronede dage

Camilla Schwalbe
De nye borgerlige overgår Dansk Folkeparti på menneskesyn og værdipolitik. De siger al det, som det dunkle vælgerdyb vil høre. Og de har en ”femme fatale” til at lokke folk mod bunden.

Thulesen Dahl har stadig ikke leveret resultater

Rune Toftegaard Selsing
Thulesen Dahl lever højt på sit partis troværdighed i udlændingespørgsmålet. I realiteten har han endnu ikke leveret hverken virkningsfulde forslag eller resultater.

Frihed til alle – undtagen muslimerne?

Victor Boysen
Nye Borgerlige vil øge danskernes frihed, men ønsker samtidig et totalforbud mod tørklæder i det offentlige rum. Hvad blev der af friheden til danske muslimer?

Du er ikke dansk, blot fordi du er født her

Jaleh Tavakoli
Det, at Martin Henriksen ikke vil afgøre, om en eller anden person, som han lige har mødt, og som han ikke kender, er dansk eller ej, er ikke racisme, så stop dog jer selv!

En boligordfører, der ikke helt har forstand på boliger

Jens Kindberg
Der er desværre en udbredt mangel på erhvervserfaring blandt danske politikere. Kan man godt tillade sig at skrive dette? Det synes jeg godt.

Kære Pernille Vermund, tror I selv på jeres løfte om at melde Danmark ud af EU?

Jens-Kristian Lütken
Jeg tør æde en paneret udgave af Lissabon-traktaten på, at Nye Borgerlige når det kommer til stykket ikke tør melde Danmark ud af EU.

Udlændingedebatten er blevet rituel, og de offentligt betalte medier er en del af miseren

Mikael Jalving
Først en kontroversiel udtalelse, så en politianmeldelse og sluttelig en trendy manifestation. Symbol på symbol. Væk med substansen.

Afskaf nu det boligskattestop

Samira Nawa Amini
Er der noget i dansk politik, der de sidste 15 år har været lige så sikkert som amen i kirken, så er det skattestoppet på boliger. Problemet er bare, at boligskattestoppet skævvrider vores samfund socialt, økonomisk og geografisk. Det skaber ulighed og utryghed.

Tænk dig nu godt om, Karen Ellemann

Michael Gylling Nielsen
Socialministerens forslag til at forenkle sagsbehandlingen af skilsmisser, er et spændende udspil, men ikke nok. Vi har brug for at forebygge, FØR konflikter overhovedet bliver til sager.

Beskyt flygtningebegrebet

Finn Slumstrup
Det er ulykkeligt at vi stadig oftere taler om flygtninge og migranter som to sider af samme sag. Derved udhules forståelsen for, at beskyttelse af flygtninge var en stor humanitær landvinding i anden halvdel af 1900-tallet.

EU er skyld i social dumping

Anders Vistisen
Det er EU´s regler om udstationering og fri bevægelighed, der har givet os problemer med social dumping. Socialdemokraterne lukker øjnene for problemerne og vil ikke sende magten tilbage til medlemslandene.

Vil Tanten rense de kontroversielle debattører ud?

Katrine Winkel Holm
Mens folk flest bliver mere islamkritiske, bliver medieverdenen det modsatte. Resultatet af det vil vi snart se på Berlingskes debatsider.

Verdensledere bakker op om Flygtningekonventionen

Louise Holck
Verdenssamfundets ledere mødes i dag i FNs hovedkvarter i New York. På dagsordenen er flygtninge- og migrantsituationen. I det dokument, der står over for at blive vedtaget, understreger stats- og regeringscheferne betydningen af menneskerettighederne og FN’s Flygtningekonvention.

Se aldrig igennem fingrene med fjendske kvindesyn

Murat Tamer
Jeg føler mig også enormt frustreret, rasende og magtesløs igen, når jeg læser om den 23-årige kvinde, som er tævet ihjel af sin kæreste. Tævet ihjel.

Religiøs kontrol står i vejen for fremskridt

David Trads
Den sociale kontrol, som visse tilbageskuende muslimer – især drenge – udøver på gymnasier, skal vi bekæmpe. Vi skal hjælpe de muslimske piger og drenge til at foretage deres egne valg.

Grådige medicinpriser udpiner vores sundhedsvæsen

Christel Schaldemose
Medicinalfirmaer bruger smuthuller i loven til at tage vanvittige priser. Det skal stoppes.

Når lobby bliver grimt

Gitte Seeberg
Der er simpelthen et problem, når virksomhederne og organisationerne bliver så magtfulde, at de kan forhindre offentlige myndigheder i at udøve nødvendige tiltag.

Højere produktivitet muliggør 30 timers arbejdsuge

Josephine Fock
For de fleste af os gælder det, at vi mangler flere timer i døgnet, ikke højere løn. Finansministeriet har nu fastslået, at vi ifølge deres beregninger i den nærmeste fremtid kan arbejde færre timer for samme realløn.

Jeg stopper som blogger – 1000 tak for denne gang

Angela Brink
Kan man stoppe med at debattere, når man er 44 år og har gjort det on and off, siden man var 19 år gammel? Ja, det kan man i hvert fald vælge at gøre i en periode – også selvom man har haft nogle af Danmarks bedste læsere og et af landets mest solide nyhedsbrands i ryggen.
Annonce
Annonce
International debat

Debat: ”EU-hæren” er ikke på vej

Sarah Vormsby, analytiker, Tænketanken Europa
Knap havde kommissionsformand Jean-Claude Juncker afsluttet sin State of the Union-tale 14/9, før de første overskrifter om ”EU-hæren” dukkede op i danske og internationale medier.
Kommentarer
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her