*

Skandaløs dækning af Brexit

Morten Uhrskov Jensen
Mere fordomsfuldt og uprofessionelt end DR og TV2 News bliver det ikke. En ynk på en meget vigtig aften.

Hold så op med at kalde 52 procent af briterne fremmedfjendske p.g.a Brexit

Angela Brink
Der er grund til at være skuffet over, at briterne nu melder sig ud af EU. Men det gør det ikke meningsfuldt at affærdige 17 millioner vælgere som xenofobe nationalister.

Krig i Europa i 500 år. Fred i EU i 65 år!

David Trads
I et fællesskab som EU giver vi selvfølgelig – lille Danmark eller store Storbritannien – afkald på lidt suverænitet. Til gengæld undgår vi, at vores unge dør på kontinentets slagmarker.

Vor tids værste fjende: fatalismen

Mikael Jalving
Fatalisterne siger noget, de ikke mener, og mener noget, de ikke siger.

Hvis vi ikke havde EU, måtte vi opfinde det

Holger K Nielsen
Britisk udtræden af EU er en reel mulighed ved dagens folkeafstemning. Mange EU-modstandere har allerede taget forskud på glæderne. Fra den yderste venstrefløj til den yderste højrefløj forudses, at EU vil bryde sammen, fordi nationalisterne i andre lande vil få blod på tanden. Nogle ønsker, at Danmark skal følge Storbritannien hvis et flertal stemmer nej. For det var jo den britiske indtræden, der var årsag til, at Danmark gik med i 1972, ikke sandt?

Oppustede flygtningeudgifter undergraver debatten

Josephine Fock
Blot fordi vi modtager flygtninge, skal vi jo ikke have ét ekstra kampfly, flere ministerier eller en ny motorvej i Nordjylland. Alligevel udgør de såkaldte kollektive udgifter 30 procent af de beregnede udgifter til flygtninge

Det er så nemt at være EU-skeptiker – lige ind til bordet fanger

Jens-Kristian Lütken
Når det gælder EU-politikken så har David Cameron tisset i bukserne i hele sin politiske karrierer, og nu er det pludseligt blevet rigtigt koldt og klamt for den britiske premierminister

Svendebrevet skal hyldes lige så meget som studenterhuen

Camilla Schwalbe
Sig mig engang, hvor bliver den samme kollektive ekstase og lykkerus af, når tømreren får sit svendebrev. Er vi løbet tør for champagne og konfetti eller lider vi af uddannelsessnobberi?

EU-skæbnetid – også for Lars og Mette

Gitte Seeberg
Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen lefler for EU-kritikerne. Var det ikke bedre at stå frem og kæmpe for et bedre EU. Uanset hvad vores britiske venner stemmer i morgen.

Look-alike taxifirmaet Uber skal konkurrere på lige vilkår

Christel Schaldemose
Jeg er faktisk ret ligeglad med, at Uber kun opfatter sig selv som en platform. De facto leverer de taxikørsel. Skal Uber være på det danske marked, skal de derfor underlægges samme regler som den eksisterende taxikørsel.

Der er ved at gå koldbrand i EU

Anders Vistisen
Masseindvandringen til et Europa uden hverken ydre eller indre grænser bliver muligvis unionens undergang. Heller ikke Danmark slipper for én eller flere folkeafstemninger om mere Danmark eller mere EU.

Muhammedtegnerens forunderlige fornemmelse for ro

Katrine Winkel Holm
Lars Vilks har en næsten ubegribelig evne til at virke lige urokkelig, uforstyrrelig og overskudsagtigt uanset hvor meget terror og hvor mange trusler der møder ham. I denne uge fylder han 70.

EU er Danmarks bedste ven

Victor Boysen
500.000 arbejdspladser, billige mobilpriser og fri bevægelighed i Europa er blandt de mange gevinster, det danske EU-medlemskab giver. Tak for det. EU er Danmarks bedste ven.

Red Europa – riv unionen ned

Rune Toftegaard Selsing
Den Europæiske Union vil uanset folkelige protester fortsat tilrane sig beføjelser og øge centralmagten. Vores eneste udvej er at sætte hårdt mod hårdt.

Kommer bristet kærlighed staten ved?

Michael Gylling Nielsen
Alle nyskilte forældre bør helt automatisk inviteres til obligatorisk rådgivning, så vi sikrer, at barnets tarv varetages på et oplyst grundlag.

Kongehuset er som en desperat kæreste, der har overskredet sidste salgsdato

Mette Viktoria Pabst
Kongehuset på de sociale medier er et charmeoffensiv for at holde på danskernes opbakning. De burde i stedet bare indse, at der ikke er plads til dem i det 21. århundrede.

Folkemøde: Ytringsfriheden i terrorens skygge

Jaleh Tavakoli
Vi kan og skal ikke være blottet for realitetssans, når vi i dag, taler om ytringsfrihedens rammer.

Et kongehus i frit fald?

Finn Slumstrup
På kort tid har det danske kongehus mistet balancen, og det er et åbent spørgsmål, om den kan genoprettes.

Sorgen er ikke nok - massakren i Orlando kræver vrede

Erik Winther Paisley
Jeg vil ikke have dialogen. Jeg vil ikke have nuancerne. Jeg vil vedstå mig min vrede og min frygt, og jeg vil have omgivelsernes støtte og hjælp til verdens forfulgte bøsser, lesbiske, transpersoner og andre, der vover at leve og elske udenfor de rammer, reaktionære kræfter vil sætte for os.

Kære journalist, bliv lidt ”breaking”. Styr dig selv og tag dit ansvar

Annika Smith
Mange journalister sætter chancen for en krigerisk konfrontation med en politiker over chancen for en god samtale. At de derved bidrager til politikerleden i Danmark, vil de imidlertid nødigt indrømme

Mette Frederiksens EU-bashing

Morten Løkkegaard
EU er jo Mette Frederiksen selv. Hun har som politisk leder valgt samarbejdet, og det samarbejde bliver aldrig mere effektivt, end summen af klubmedlemmer gør det til.
Annonce
Annonce
International debat

EU-forsker: Brexit-afstemning løser ikke briternes forkvaklede forhold til EU

Fabrizio Tassinari
Uanset udfaldet af den britiske EU-afstemning i dag vil det vrimle med ubesvarede spørgsmål dagen derpå. Nogle af dem søges besvaret i dette interview med den britiske EU-blogger Jon Worth.
Kommentarer

Kommentar: Sangen skriger på nyt liv

Christine Christiansen
Vi forsømmer generelt sangundervisning og fællessang på herhjemme.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her