mandag 16. maj 2022
Log ind Log ud Køb
Du er ikke logget ind.
  • Mit login
  • Mit abonnement
  • Mit JP
  • E-avis
  • Min læseliste
  • Kontakt kundecenter
Log ind Log ud Køb abonnement
  • Seneste nyt
  • Indland
  • Politik
  • JP Erhverv
  • International
  • Europa
  • USA
  • Mellemøsten
  • Asien
  • Afrika
  • JP Aarhus
  • Aarhus
  • Syddjurs
  • Norddjurs
  • Favrskov
  • Silkeborg
  • Skanderborg
  • Odder
  • Debat
  • Livsstil
  • Digitalt
  • Mad og vin
  • Familie og sundhed
  • Sport
  • Fodbold
  • Håndbold
  • Cykling
  • Formel 1
  • Tennis
  • Kultur
  • Litteratur
  • Musik
  • Streaming, Film og TV
  • Teater
  • Debat
  • Debatindlæg
  • Leder
  • Blogs
  • Kommentar
  • Rejser
  • Bolig
  • Biler
  • Foto
  • Viden
  • Podcast
  • Briefing
  • Hjernesport
  • TV-oversigt
  • Nyhedsbreve
  • Rettelser
  • RSS
  • Virksomhedsdata
  • Persondatapolitik
  • Administrér samtykke
  • Annoncørbetalt indhold:
    • Direkte
  • Rabatkoder:
    • Asos
    • CDON
    • Shaping New Tomorrow
    • Simple Feast
    • Hiper
  • Sammenlign:
    • Bredbånd
    • A-kasser
    • Streaming
    • El-priser
    • Mobilabonnement
    • Måltidskasser
13/5
Bourgognes frimærkesamling: Når 20 meter kan betyde millioner
13/5
Glem det tv-transmitterede rosé-helvede fra Ruths terrasse, ude bagved forefindes virkelig seriøs gastronomi.
6 stjerner til Skagen: Glem det tv-transmitterede rosé-helvede fra Ruths terrasse, ude bagved forefindes virkelig seriøs gastronomi
13/5
Freud talte om de små forskelles narcissisme – sådan må de have det i Bourgogne.
Vin: Når nogle få meter gør millioner i forskel
8/5
Småt er godt – nogle gange er det faktisk bedre. Sådan tænker i hvert fald madblogger Julie Bagger, der her kommer med fire forslag til fingermadder i et uddrag af hendes nye bog ”Finger food”.
Ny kogebog: Fingermad til din næste fest
8/5
Kigger man på vinhylderne i de danske supermarkeder, finder man i dag flere og flere vine med alternative lukningsmetoder. Vi har talt med to eksperter på området for at undersøge, om korkproppen stadig er relevant eller bare er en romantisk tradition.
Korkprop eller skruelåg: Her er der ingen grund til at bruge korkprop
8/5
Elisabeth Madsen var som den første kvinde nogensinde en del af den danske delegation, der i marts vandt Bocuse d'Or Europe, det uofficielle europamesterskab for kokke.
Europas bedste kokkeassistent: »Jeg foretrækker det søde køkken«
7/5
Anders Halskov endte denne gang med »et brag af et match« fra Alsace, da han var ude på den ellers notorisk svære udfordring, det er at finde en vin til asparges.
Vin til asparges: »Den skal være knastør«
7/5
I testen endte de dyreste oste endte med at score topkarakterer. Undervejs slog dommerne ned på blandt andet konsistens og bitterhed.
Striden mellem Riberhus og Klovborg afgjort: Den ene smager fint, den anden rammer lige i ostehjertet
7/5
Fusionskøkkener begyndte for alvor at poppe op rundt om i verden i 00'erne, men Italien og Japan har ikke krydset klinger i Danmark før. Det vil Jesper Boelskifte ændre på med åbningen af restaurant Levi i København. 
Galt eller genialt? Ny restaurant satser stort på en fusion af Italien og Japan
6/5
Kulturvine: Min er større end din - nu ska' vi ha' Napa Cab
6/5
Restaurant Brasseriet Gilleleje leverer en traditionel frokost i høj kvalitet, og man behøver ikke at sælge huset for at spise her.
Ud at spise: Rugbrødet er en rejse værd i sig selv
30/4
Ugens vintest stiller skarpt på tysk spätburgunder fra den hede, men forbavsende vellykkede 2019-årgang, der er faldet fantastisk godt ud i stort set alle rødvinsproducerende regioner. Det bugner med gode køb og elegante, sommerlige vine i alle prisklasser – ikke mindst blandt basisvinene, der på deres egen facon markerer en ny guldalder for vinlandet mod syd. Her er et firkløver af slagsen.
Her er fire gode tyskere, der kan bide skeer med Bourgogne
30/4
Ugens vintest stiller skarpt på tysk spätburgunder fra den hede, men forbavsende vellykkede 2019-årgang, der er faldet fantastisk godt ud i stort set alle rødvinsproducerende regioner. Det bugner med gode køb og elegante, sommerlige vine i alle prisklasser – ikke mindst blandt basisvinene, der på deres egen facon markerer en ny guldalder for vinlandet mod syd.
Stortest af pinot noir: Saftspændt tysk bourgogne-dræber ligner et af sommerens bedste vinkøb
29/4
En tur på restaurant Møntergade: Når danmarksmestre smager blindt
29/4
Restaurant JA i Holstebro er resultatet af et ambitiøst makkerpars bestræbelser på at skabe et nyt spisested, hvor man spiser og drikker godt i hyggelige omgivelser, og det må siges at være lykkedes.
Madanmeldelse: Sparede op i syv år for at åbne bistro – nu er den byens bedste
26/4
Årets unge juniorforsker vil bruge juletræsfibre i brød
23/4
Er verden ved at opdage vinene fra Cornas og Saint-Joseph?
Vin med blodsmag: »Måske bliver Cornas stueren en dag. Det må man virkelig ikke håbe«
22/4
Vine fra Cornas Jeg smager blod og jern. Har jeg fået vin eller har jeg fået en knytnæve i ansigtet?
22/4
Stedet her har ry som et af Fyns mest agtværdige spisesteder, og det forstår man simpelthen ikke.
Ud at spise: Stedet her har ry som et af Fyns mest agtværdige spisesteder, og det forstår man simpelthen ikke
16/4
»En ond guddom, der kræver sine ofre,« siger Jørgen Leth om Mont Ventoux, men vinene herfra giver god værdi for pengene.
Det er virkelig et godt køb: Masser af lokal karakter fra Det skaldede bjerg til 55 kr. flasken
15/4
Danmark vil have klimamærke på mad som første land i verden
15/4
Ventoux er ikke bare en ond gud: Niels Lillelund drikker vine fra det skaldede bjerg
15/4
Der skal nok blive fest på Gemini ved Sankt Jørgens Sø, når varmen kommer.
Ukraine-krigen fik restauranten til at skifte navn i sidste øjeblik – men maden er god
9/4
På Restaurant Anx i Aarhus har man sat sig for at gøre det danske frokostbord til en gastronomisk oplevelse. Men kan det overhovedet lade sig gøre – og hvad siger danskerne til at betale 170 kr. for en håndmad?
»Folk vil gerne overraskes«: I sit anneks laver Wassim Hallal smørrebrød på højt niveau
9/4
Niveauet af karrysalater var ikke just højt i testen af karrysalat, hvor flere produkter fik dommerne til at tænke på både karryketchup og pastasalat. Trods remouladesmag løb én karrysalat dog med sejren. 
Test af karrysalat: »Det er næsten en religion, om man vil have pasta i sin karrysalat eller ej«
9/4
I denne uge leder vi efter et godt køb til sommerhuset – og finder nogle stykker.
Vin til sommerhuset: Denne flaske til 75 kr. skal simpelthen have 6 stjerner
8/4
Et stjernekøb til 75 kr. Niels Lillelund smager vine til at fore sommerhusets vinskab
8/4
Den gode mad havde fortjent en bedre afvikling – meget bedre.
Maden var vel til et sted mellem fire og fem, betjeningen til én stjerne
5/4
Gode danske retter som spaghetti bolognese, paprikagryde og kylling i karry kan sagtens laves i en vegansk version, fortæller madblogger Michala Kramer her i et uddrag af hendes nye kogebog ”Vegansk aftensmad”.
Klassiske danske retter med et twist: Hvis du skifter denne ene ingrediens ud, bliver det til en helt ny ret
3/4
Siden 2019 har The Pescetarian serveret fiske- og grøntsagsretter fra restauranten nær Københavns Havn. Og dertil kaldt sig bæredygtige. For restauranten drejer det sig om at købe lokalt, i sæson og at finde den rigtige leverandør, fortæller køkkenchef og medejer Jesper Steffen.
En bæredygtig fiskerestaurant: Jesper Steffen ændrer menuen, når han får et godt tilbud
3/4
Siden 2015 har Martin Grøndal solgt gourmetdåsefisk med stigende succes. Markedet for dåsefisk af høj kvalitet er formentlig »langt større«, end vi ser nu, mener livsstilsekspert. Bæredygtighedsaspektet er imidlertid mere kompliceret, siger professor.
Dåsefisk af høj kvalitet: Idéen opstod, da Martin Grøndal skulle hente fisk til sin morfar
2/4
I en stortest af alkoholfri øl blev det klart for Anders Halskov, at pris og smag hænger sammen. Ifølge ham bør man som køber af alkoholfri øl indfinde sig med, at de gode øl er dyrere på grund af mere besværlige produktionsmetoder.
21 øl uden procenter: Carlsbergs kendte pilsner dumper test af alkoholfrie øl. Men Tuborg skuffer endnu mere
2/4
Ugens vintest har slået sig ned lige midt i det centrale Europa, hvor blaufränkisch-druen stortrives, og som en anden kamæleon viser sin store spændvidde. Blaufränkisch er en af Europas mest interessante, men skammeligt oversete rødvine.
Ugens stortest: Her er Europas store, ukendte rødvin, som du skal smage
1/4
Podcast nr. 100 - så skal vi have champagne Niels Lillelund drikker champagne
1/4
Som med al anden fisk skal hornfisk akkompagneres af en vin med meget syre. Anders Halskov fandt vinderen i Loire.
Vin til hornfisk: »Afdæmpet aroma og knivskarp syre« er svaret
1/4

Restaurant Hærværks frisindede spontanitetskøkken er fortsat en af Aarhus’ mest tidssvarende restauranter, der trods den politiske stillingtagen stadig evner at sætte velsmagen i centrum.
Madanmelder hvinede af fryd: Den tallerken var pakket med Østens sursøde mystik
26/3
Ugens tema er hvidvin fra hele verden til en pris, der kan bære os gennem sommeren – på forskellige niveauer.
Sommerglæder på terrassen: Det bedste køb i denne uge er måske en hvidvin til 75 kr.
25/3
Mellem det fornærmende og det fremragende: Niels Lillelund smager hvidvin til favorabel pris
25/3
Ny Istedgade-bistro leverer mad til Mons og værdi for pengene.
Det er altid så betryggende at være på besøg hos folk, der ved, hvad de gør. Det gør denne restaurant
24/3
Brian Mark Hansen blev nummer et ved det europæiske Bocuse d'Or i Budapest. Han er nu kvalificeret til VM.
Dansk kok har vundet guld ved EM
Grundlagt i 1871

Adresser:

  • Mediebyen 3
    8000 Aarhus C
    +45 87 38 38 38
  • Rådhuspladsen 37
    1785 København V
    +45 87 38 38 38

Udgiver:

  • JP/Politikens Hus

Redaktionen:

  • Kontakt redaktionen
  • Indsend debatindlæg
  • Nyhedsbreve

For annoncører:

  • Annonce

    Køb abonnement

    Erhvervs­abonnement

Om avisen:

  • Om Jyllands-Posten
  • Karriere
  • Fonde og legater
  • Skole
  • Whistleblowerordning
  • Persondatapolitik
  • Administrér samtykke

Ansv. chefredaktør:

  • Jacob Nybroe

For abonnenter:

  • Mit login
  • Mit abonnement
  • Mit JP
  • E-avis
  • Mine gemte artikler
  • Kontakt kundecenter
  • Abonnementsvilkår
© Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her