03.07

Kommentar: Tibetsagen er en forsmag på, hvad der er i vente

Jacob Mchangama
Tibetsagen er mere end blot en isoleret juridisk-politisk skandale. Den afspejler et Vesten, der er blevet svagere over for andre globale aktører.
21.06

Debat: Tilliden til demokratiet undermineres, hvis ikke ansvaret for skandalerne placeres

Peter Skaarup
IC4-togene, forsvarets milliardindkøb, Boneloc-sagen, Tibet-sagen, skattesagen. Alle skandaler, der har kostet skatteyderne milliarder, og hvor centraladministrationen har været meget lang tid om at erkende egen skyld. Det er uholdbart.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Analyse: Forstå nervekrigen hos Frederiksens ikke-støttepartier

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen (S), får svært ved at undslå sig en skæbnesvanger forhandling, hvis hun vil være statsminister. Nervekrigen er allerede i gang hos ikke-støttepartierne, og parlamentarisk fremstår De Radikale pludselig som det mest vidtgående parti.
Om temaet

Hvem bad politiet gribe ind overfor en gruppe Tibet-aktivister under kinesiske statsbesøg – og dermed krænke deres ytringsfrihed? Blev der efterfølgende bevidst løjet om ordren, så både Folketinget, domstolene og befolkningen i tre år har fået urigtige oplysninger? Det er hovedspørgsmålene, som politiklagemyndigheden, domstolene og en undersøgelseskommission nu skal afdække i den såkaldte Tibet-sag. Sagen, der startede med små tibetanske flag, men som har udviklet sig til en skandale.

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her