05.02

Kronik: Vreden over Islamisk Stats grusomheder må ikke gøre os blinde

Anders Ladekarl
Vestens demokrati har svært ved at håndtere oprydningen efter Islamisk Stat og dets tilhængere. Bevægelsens meritter udfordrer vores gængse humanitære og retssikkerhed.
16.01

Kronik: Vestens magthavere vasker hænder

Utku H. Güzel
Magthaverne har travlt med at stemple syrienkrigere som landsforrædere, men en ting er symbolpolitik – noget andet er Vestens eget engagement i både Syrien og Irak. Landene er efterladt ødelagte, og vestlige politikere ser ikke ud til at ville erkende deres medansvar.
16.12

Kronik: Vi skal ikke have IS-krigerne tilbage

Gorm Winther
Mennesker, der har fortrudt deres indsats for Islamisk Stat, krænker vores retsprincipper, når de ønsker at vende tilbage til det Danmark, de vendte ryggen. I virkeligheden skulle de prise sig lykkelige for den slappe danske nationalkarakter.
08.12

Debat: Vi kan og skal redde børn med dansk tilknytning i syriske lejre fra varige og livsfarlige mén

Johanne Schmidt-Nielsen
Regeringen bør straks omgøre sin beslutning om at lade de resterende børn med dansk tilknytning blive tilbage i de syriske lejre. De risikerer at dø i lejrene eller udvikle varige, livsfarlige mén. Bringes de hjem, kan de stadig udvikle sig positivt – til gavn for dem selv og samfundet omkring dem.
01.12

Debat: Pludselig blev der stille. Helt stille

Gert Sauer
Hvor er det trist, hvis det gøres odiøst åbent at drøfte vores allesammens hverdag.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu
Om temaet

Siden borgerkrigen i Syrien brød ud i 2012, er mindst 125 danske personer rejst til konfliktområderne.

I 2012 og 2013 var trafikken af syrienfarere nærmest i eksplosiv stigning, men antallet af rejsende er ifølge PET faldende. Til gengæld bliver de udrejste længere tid i konfliktzonen, de er yngre og tilslutter sig nu i overvejende grad Islamisk Stat, IS, hvor de førhen især rejste til al-Qaeda-relaterede grupper.

PET vurderer, at syrienfarerne – der i øvrigt også drager til Irak – udgør den væsentligste faktor i terrortrusselsbilledet i Danmark.

Redaktionen anbefaler
Mere