Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
11.11

30 år efter Murens fald er EU knap så modig: Efterlyses: Politikere med vingefang

Jens-Kristian Lütken
Europas ledere greb muligheden, da den pludselig viste sig for 30 år siden. Og de efterfølgende udvidelser af EU er bedre end deres rygte. Men lige nu savner vi ledere med visioner og mod som dengang.
05.11

Ingen mindedag uden skåltaler: Men nu melder eftertanken sig

Er der en dag, hvor den helt store begejstring for demokratiet og Europa bliver fundet frem, så er det den 9. november: årsdagen for Murens Fald. Men i år er det ikke kun lyse toner, som lyder; eftertanken har meldt sig. Centrale aktører erkender, at der var strømninger, som de overså midt i jubelen.
27.10

Debat: En fejlkonstruktion

Torben Rostbøll
16.09

Lykkelige nok. Trotz alledem

Vi kommer tæt på hverdagslivet bag det gamle jerntæppe i Thomas Ubbesens bog ”Vi var folket”. Her bringer vi et uddrag.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Før landsmøde: Debatindlæg skaber røre om udlændinge-retorik i Venstre

»Appellerer til det værste i mennesket,« lyder det i et debatindlæg fra fem folketingsmedlemmer for Venstre om en undersøgelse af holdningen til udsendelse af muslimer. Selvsamme undersøgelse fik partiets næstformand til at konkludere: »Mange har det ligesom mig.« Ifølge politisk ordfører skal der års retoriske studier til at gøre det til en konflikt.
Om temaet

For 25 år siden brød kommunismen sammen i Østeuropa. Berlinmurens fald den 9. november blev symbol på afslutningen af Den Kolde Krig og Europas deling i øst og vest.


 

Interaktive grafikker
Redaktionen anbefaler
Fotoserier
Guld fra arkivet - 2009 & 1994