Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
30.07

Debat: Intet varer evigt. Heller ikke kampen mod retsstaten

Michael Kuttner
Det ser ikke kønt ud i Østeuropa i øjeblikket. Der er ikke andet at gøre end at se fremad.
13.07

JP mener: Der er en god nyhed fra Warszawa. Og en dårlig

Polakkerne er strømmet til valgurnerne. Det er positivt. Men hvorfor ikke tale sammen på tværs af politiske opfattelser?
02.01

Kommentar: Den lille magt er nogle gange den største

Mette Bock
Magt er også noget, der kan forandre stort i et lille samfund. Og politikerne skal ikke se lokale initiativer som trusler, men som en gave.
25.12

Kommentar: Det kommende årtis udfordring: Hvor er Europas globale plads?

Per Nyholm
Der bliver brugt alt for lidt tid på at diskutere et Europa efter Murens fald dengang. Europa tøver stadig med at træde i karakter over for en voksende råhed.
23.12

Kronik: Flybilletten er bestilt – jeg forklarer det til din kone

Jørn Uz Ruby
I efteråret 1989 afløste de østeuropæiske regimers fald hinanden. Og lige da korrespondenten var kommet hjem efter den seneste revolution, troede han, at en rolig juleaften ventede. Men så ringede telefonen…
21.11

Helten fra Fløjlsrevolutionen har stadig noget at sige os: Nåede vi at tænke over, hvad Murens fald betød, inden vi stormede videre?

Hans Henning Riber
Det er på tide at støve Vaclav Havel af igen. Den tjekkiske forfatters budskaber om ”antipolitisk politik” har noget at sige om vor tid – selv om det er 30 år siden, han pludselig havnede på toppen af den politiske kransekage.
11.11

30 år efter Murens fald er EU knap så modig: Efterlyses: Politikere med vingefang

Jens-Kristian Lütken
Europas ledere greb muligheden, da den pludselig viste sig for 30 år siden. Og de efterfølgende udvidelser af EU er bedre end deres rygte. Men lige nu savner vi ledere med visioner og mod som dengang.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu
Om temaet

For 25 år siden brød kommunismen sammen i Østeuropa. Berlinmurens fald den 9. november blev symbol på afslutningen af Den Kolde Krig og Europas deling i øst og vest.


 

Interaktive grafikker
Redaktionen anbefaler
Fotoserier
Guld fra arkivet - 2009 & 1994