<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
09.06

Debat: Kun uafhængig kontrol kan forhindre, at migranter skubbes tilbage, hvor de kom fra, ved EU's grænser

Charlotte Slente, Rasmus Grue Christensen
EU har ret​ til at beskytte de ydre grænser og sende mennesker uden asylbehov retur. Men det er både ulovligt og dybt umoralsk at tvinge asylsøgere tilbage over grænserne uden adgang til at få eventuelt behov for beskyttelse undersøgt.
07.06

På natpatrulje med den tyrkiske kystvagt: På søgrænsen mellem Grækenland og Tyrkiet stimler tre mand pludselig sammen

Jyllands-Posten har været på natpatrulje med den tyrkiske kystvagt, som beskylder Grækenland og EU’s grænseagentur, Frontex, for en systematisk brug af pushbacks for at forhindre migranter i at kunne søge asyl. De passerer deres både med høj fart for at skubbe dem tilbage, men bølgerne får ofte bådene til at kæntre og efterlader migranterne i livstruende situationer, fortæller en tyrkisk kommandant.
03.06

Debat: Regeringens flygtninge-dumping svigter internationale forpligtelser

Dan Hindsgaul, Tim Whyte, Julie Rosenkilde
For fire år siden afviste Mette Frederiksen kategorisk, at Danmark skulle begynde at eksportere asylansøgere til tredjelande. Det løfte holdt så ikke, for det er præcis denne form for flygtninge-dumping, den socialdemokratiske regering nu er slået ind på.
31.05

Debat: Venstrefløjens hykleri

Kenn A. Lauszus
27.05

Debat: Giv de syriske flygtninge, som gerne vil blive, lov til at blive. Vi må ikke svigte dem igen

Christian Friis Bach
Vores svigt har haft enorme​ personlige konsekvenser for millioner af syriske flygtninge. Og de svigt vil også forme os som land og nation og sætte sig dybe spor, når det gælder de værdier – værdighed, menneskerettigheder – som vi har troet på og kæmpet for i årtier.
26.05

Debat: De autonome har fået ministerposter

Morten Gjøl
Det var godt, at andre partier kunne presse regeringen til en demokratisk diskussion om det egenrådige forslag om at åbne et udrejsecenter på Langeland.
25.05

Debat: Mange syrere vender frivilligt hjem

Rasmus Stoklund
Asyllovgivningen bliver ikke lavet om. Beskyttelse er midlertidig, og når man ikke længere har et beskyttelsesbehov, skal man rejse hjem.
21.05

Debat: Turen går til Langeland

Arne Jensen
Se flere nyheder
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Redaktionen anbefaler
Mere