02.04

Debat: Promoveringer frem for undskyldninger

Henning Rasmussen, Springbanen 29.1.2, Gentofte
Undertegnede foreslår, at der fra dansk officiel side ydes støtte til at fremme turismen i U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien – frem for undskyldninger.
19.12

Fotoserie: De caribiske øer med den danske arv

Ved en afstemning for 100 år siden sagde danskerne ja til at sælge Dansk Vestindien. Det har betydet en amerikanisering af øerne, men der er stadig spor fra tiden, hvor danskerne havde magten.
19.12

Debat: Om slavehandel

Claus Bryld, Strandvejen 223, Charlottenlund
JP skriver i sin leder 14/12:

Danske slavers efterkommere lever "The American Way"

I dag for 100 år siden sagde danskerne ja til at sælge Dansk Vestindien. Det har betydet en amerikanisering af øerne, hvor den stærke kirke dog kan spores tilbage til europæisk indflydelse. Men både kirken og økonomien er under pres.
13.12

Historiker i kronik: En undskyldning for slaveriet giver god mening

Claus Bryld, historiker
Ved at undskylde kan regeringen på den danske stats vegne markere, dels at der historisk set er blevet begået en alvorlig forbrydelse under dansk ansvar, og dels at slaveri i dag bør bekæmpes overalt, hvor det findes i verden.
Forsiden lige nu
Danmarks kolonifortid

100 år efter at danskerne stemte ja til at sælge Dansk Vestindien til USA er der stadig - på godt og ondt - en historisk tæt forbindelse til den tidligere slavekoloni i Caribien.

Jyllands-Posten sætter fokus på Danmarks fortid som oversøisk kolonimagt. Hvad kom der egentlig ud af det?

Annonce
JP Anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her