Kok, sanger, professor og håndboldstjerne er blandt de ni udvalgte

Se her, hvem der skal være med til at vælge de fem nominerede i hver af de otte kategorier til Aarhus Hylder 2021.

Artiklens øverste billede

Aarhus Hylder har nedfældet en jury bestående af ni vaskeægte Aarhus-profiler, som skal hjælpe med at vælge fem nominerede ud fra aarhusianernes egne tip. Læs mere om hvert jurymedlem her.

Erik Veje Rasmussen, tidl. håndboldtræner

Erik Veje har bl.a. opfundet træningsudstyret FitLight. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Kært barn har mange navne – og i det her tilfælde: titler. Erik Veje Rasmussen er tidligere professionel håndboldspiller, håndboldtræner, opfinder, virksomhedsejer og nu også foredragsholder. Efter endt landsholdskarriere blev Erik Veje træner i Aarhus GF. Her blev han helt indtil begyndelsen af dette år, hvor Aarhus Håndbold gik konkurs.

Mads Vad, danser

Privat bor danser Mads Vad stadig i Aarhus. Foto: Benny Kjølhede

De fleste kender Mads Vad som en let på tå og frisk professionel danser i tv-programmet ”Vild med Dans”, hvor han gennem 13 sæsoner bl.a. har svunget både Paprika Steen, Mille Dinesen, Lotte Friis og Søs Egelind rundt. Mads Vad har flere mesterskabstitler bag sig og driver i dag danseskolerne VM Dans, der ligger i hhv. Aarhus, Randers, Skanderborg og Horsens.

»Jeg er Aarhusianer helt ind i hjertet. Jeg bor i Aarhus, jeg driver min virksomhed i Aarhus og jeg elsker Aarhus. For mig er Aarhus det sted, hvor jeg kan slappe bedst af, og hvor jeg bedst kan lide at være. Derudover er jeg naturligvis kæmpe AGF-fan,« fortæller han.

Derfor glæder han sig til at være med til at hylde netop Aarhus.

»Aarhus har så meget at byde på. Både i relation til arkitektur, kultur, sport, madoplevelser osv. Jeg tror i virkeligheden, at vi skal have modet til at sige: “Aarhus er for vild” og vi skal, trods vores jyske ydmyghed, kunne hylde os selv. Derfor synes jeg, at projektet “Aarhus Hylder” giver os en god mulighed for at sætte fokus på alt det, vi kan i Aarhus,« siger han og tiføjer:

»Jeg synes, at det er en kæmpe ære at være en del af juryen. Når jeg har chancen for at hylde Aarhus – så gør jeg det med glæde.«

Nils Malmros, filminstruktør

Størstedelen af Nils Malmros filmiske værker er selvbiografiske og/eller Aarhus-baserede. Foto: Kasper Heden Andersen

Niels Malmros er Aarhus-barn i bedste forstand. Han er opvokset i byen og gennem sin mangeårige karriere som filminstruktør har han instrueret en række film inspireret af livet i Aarhus, herunder bl.a. ”Århus By Night” og klassikerne ”Kundskabens Træ” og ”Lars-Ole 5.c.” Han føler sig hjemme i Aarhus og har meget godt at sige om alle kroge af byen.

Og af samme grund ser også han frem til at være jury på Aarhus Hylder.

»Jeg synes, at det er meget prisværdigt, at man kan få lov at hylde de ubemærkede områder og indsatser,« siger han og tilføjer:

»Og så føler jeg, at det er et borgeligt ombud, at man selvfølgelig støtter op om den slags. Der er mange andre, der har hjulpet mig gennem årene, så jeg vil så sandelig give mit bidrag med.«

Pia Lange Christensen, direktør, Visit Aarhus

Pia Lange Christensen bruger sine kommunikative evner på at udbrede Aarhus til resten af verden. Foto: Marie Ravn

Pia Lange Christensen er egentlig uddannet journalist med en diplomuddannelse i bestyrelse og ledelse. Hun har haft en række redaktionelle stillinger, og har også været ansat som chef for regional udvikling i Region Midtjylland. I dag er hun imidlertid direktør i Visit Aarhus. Det vil sige, at hun skal sørge for at resten af Danmark og verden lærer Aarhus at kende. Og det er ikke nogen beskeden opgave.

Lars Østergaard, professor

Lars Østergaard blev for alvor mediekendt, da coronakrisen brød ud og han havde sit at sige om både restriktioner og tiltag. Foto: Benny Kjølhede

Efter et hæsblæsende pandemiår er der ikke mange, der kan sige, at de ikke har hørt navnet Lars Østergaard før. Den aarhusianske professor i infektionssygdomme har flere gange siden coronaudbruddet i begyndelsen af 2020 været i medierne for at udbrede sin ekspertviden inden for netop spredning af sygdomme. Lars Østergaard bor til dagligt i Risskov og holder særligt af en tur på Ceres Arena i sin fritid.

»Der sker lige nu så utrolig meget spændende i Aarhus – og det er på alle mulige forskellige områder. Jeg tror, det er vigtigt at hylde den virkelyst, så den vokser endnu mere og byen også i fremtiden blomstrer så farverigt,« fortæller Lars Østergaard.

Han er derfor både spændt, beæret og nervøs over, at skulle være jury i Aarhus Hylder.

»Jeg er da utrolig beæret over, at nogen vil høre min mening. Det er en meget stor personlig anerkendelse for mig, men jeg er da også nervøs for, om jeg nu peger på det rigtige. Det er jo en ret ny rolle, men jeg skal prøve at gøre mit bedste,« siger han.

Dak Wichangoen, kok

Dak Wichangoen er netop blevet mor og bor aktuelt i Aarhus med sin kæreste og barn. Foto: Kasper Heden Andersen

Hvis man er fan af madprogrammer i TV, så har man sikkert stiftet bekendtskab med kok Dak Wichangoen før. Hun startede sin karriere hos Brdr. Koch i Aarhus, hvor hun blev udlært, inden hun allerede som 25-årige blev ansat som køkkenchef hos Kiin Kiin i København. Sidenhen har hun bl.a. været dommer i programmet Masterchef og er i dag flyttet tilbage til Aarhus.

»Jeg synes, at det her er et fedt projekt. Det er fedt at sætte fokus på de små ting, der sker, « siger hun og tilføjer:

»Jeg glæder mig til at få indblik i de ting, der sker. Alle de ting, der popper op, som man måske ikke selv lige har lagt mærke til endnu.«

Charlotte Jørgensen, radiovært

Charlotte Jørgensen har flere radiojobs bag sig, men vækker aktuelt aarhusianerne blidt med morgenradio på go!FM. Foto: Søren Vendelbo

Man skal stå tidligt op, hvis man skal nå at fange Charlotte Jørgensen – bogstaveligt talt. Hun er nemlig morgenvært på radio go!FM, hvor hun snakker om stort og småt for at få de trætte aarhusianeres dag skudt ordentligt i gang. Hun bor selv i Aarhus, hvor hendes favoritsteder inkluderer Latinerkvarteret og Moesgaard Strand.

Claus Bech, direktør, Aarhus City Forening

Claus Bech engagerer sig ikke bare i, at butikkerne skal have kunder i bixen, men også at gader og stræder er rene og pæne. Foto: Kasper Heden Andersen

Det er ikke småsager at være direktør i en interesseorganisation som Aarhus City Forening. Her skal Claus Bech nemlig sørge for at bylivet kører som det skal. Og det er altså både restauranter, detailhandel, gader og stræder, som foreningen vil trække liv og besøgende til. Claus Bech har selv stået i forretningen gennem mange år, men i dag engagerer han sig 100 pct. i sit direktørjob og debatter indenfor bl.a. parkering, renlighed og byudvikling.

Maria Lucia, sanger

Maria Lucia har turneret mange forskellige teatre med sang og musik gennem årene. Foto: PR.

Maria Lucia er født og opvokset i Aarhus og har gennem årene udmærket sig både som sanger og som musicalskuespiller. Hun har bl.a. modtaget Reumertprisen for årets sanger efter sin optræden på Det Ny Teater som Elphaba i musicalen Wicked. Derudover har hun haft hovedroller i musical-klassikere som bl.a. Skønheden og Udyret, Aladdin og West Side Story.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.