Hovedpersonerne

Her er mændene bag det moderne Vestas.

Født 1943 og uddannet cand. jur. 1970.

1986-1996 Bestyrelsesformand i Vestas Wind Systems A/S.

Vestjydsk Staalvarefabrik A/S havde skrantende økonomi i løbet af 80’erne til stor utilfredshed hos kreditorerne. Ejvind Sandal repræsenterede en af de største kreditorer, hvilket var en af grunden til udnævnelsen som bestyrelsesformand. Han havde et ry for at være god til at rydde op i skrantede virksomheder. Vestjydsk Staalvarefabrik A/S gik konkurs i 1987, og Vestas Wind System A/S blev grundlagt samme dag med Ejvind Sandal som bestyrelsesformand. En af Ejvind Sandal vigtige opgaver var at finde en ny administrerende direktør.

 

Født 1942 og uddannet cand. merc. 1972

1987-2002 Administrerende direktør for Vestas Wind Systems A/S.

Kom til det genetablerede Vestas Wind System A/S i 1987 og blev i chefstolen i 15 år. Fik navnet Mr. Vestas bland medarbejdere, vestjyder og journalister. Johannes Poulsens opgaver var at skabe ro på de indre linjer efter konkursen og sælge massere af vindmøller. Begge dele lykkes gennem flid, engagement, troværdighed og vestjysk oprindelse.

 

Født 1945 og uddannet i HD i afsætningsøkonomi og regnskabsvæsen

1996-2012 Bestyrelsesformand i Vestas Wind Systems A/S.

Hollandske ABN Amro, der blev storaktionærer i Vestas i 1994, ønskede en børsintroduktion. Dermed blev Bent Erik Carlsen hentet ind og erstattede Ejvind Sandal som bestyrelsesformand. Med solid industrierfaring blev Bent Erik Carlsens primære opgave var at gøre Vestas klar til børsnotering. Bent Erik Carlsen har i høj grad påvirket Vestas Wind Systems A/S udvikling de sidste 15 år og sad på posten gennem fusionen med NEG Micon. Yderligere var han også arkitekten bag den senere ansættelse af Ditlev Engel.

 

Svend Sigaard

Svend Sigaard

Født 1958 og uddannet HD og HH

1987-2002 CFO, Vestas Wind Systems A/S

1987-2005 Formand for samt medlem af bestyrelsen for koncernen Vestas Wind Systems A/S’ datterselskaber og Joint Ventures i Europa, Australasien og Nordamerika.

2002-2005 Administrerende direktør, Vestas Wind Systems A/S

Svend Sigaard var økonomiansvarlig under Johannes Poulsen, og sammen var de makkerparret, som fik Vestas Wind Systems A/S til at sælge vindmøller igen efter konkursen. I 2002 overtog han posten som adm. dir. Han var direktør under fusionen med NEG Micon, og blev efterfølgende smidt på porten af Bent Erik Carlsen som en direkte konsekvens af den problematiske fusion med NEG Micon.

 

Jørn Ankær Thomsen

Født 1945 og uddannet cand. jur.

2004 – Bestyrelsesmedlem i Vesta Wind Systems

Jørn Ankær Thomsen var en af hovedmændene bag fusionen, da NEG Micon kom i økonomiske problemer.  Jørn Ankær Thomsen var bestyrelsesformand i NEG Micon, og blev efter fusionen medlem af Vestas Wind Systems bestyrelse. Jørn Ankær Thomsen er en af landets absolut mest aktive bestyrelsesformænd med talrige poster rundt omkring i danske selskaber. Jørn Ankær Thomsen har et indgående kendskab til juridiske forhold internationalt og nationalt herunder selskabs- og børsret og bruger disse kompetencer i bestyrelsesarbejdet i Vestas Wind Systems A/S. Han er partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, som desuden er et af Vestas faste advokatfirmaer, hvilket også betyder, at han ikke opfylder Komitéen for god Selskabsledelses. 

 

Ditlev Engel

Født 1964 og uddannet HD i regnskabsvæsen og økonomistyring

2005 - Administrerende direktør

Ditlev Engel blev anbefalet af Bent Carlsen som afløser for Svend Sigaard. Bent Carlsen havde som tidligere formand for bestyrelsen i Hempel og var med til at gøre Ditlev Engel til direktør hos Hempel. I en alder af 40 år kom Ditlev Engel til Vestas som adm. dir. efter 20 års opstigning i Hempel. Ditlev Engels opgave var at skære til, at vende en udvikling, og især at videreudvikle Vestas Wind Systems vækstpotentiale. Tidligt lancerede han genopretningsplanen ”Will to win”, som havde til formål at lave et turnaround for Vestas.

Kilde: Vestas & Sønnichsen, Ole: Vinderen

 

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.