Kommunalvalg

Her er Esbjergs store stemmesluger

Den siddende borgmester forbedrede sit personlige stemmeantal.

Den just genvalgte borgmester i Esbjerg, Johnny Søtrup (V). Foto: Carsten Andreasen

Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V), sad inden kommunalvalget solidt på magten i kommunen.

Det ser der ikke ud til at blive rokket ved i det nye byråd. Ved det seneste valg fik Johnny Søtrup 10.677 personlige stemmer, svarende til næsten hver femte af de afgivne stemmer.

I år cementerer Johnny Søtrup så sin status som en stemmesluger af rang med foreløbig 12.732 optalte personlige stemmer - over 8.000 flere end nummer to på listen, Socialdemokraternes John Snedker, som er hovedudfordrer til borgmesterposten.

Bedre end forventet

"Jeg er meget glad for at få fire år mere på posten i et job, jeg holder meget af," siger en træt Johnny Søtrup i en hurtig kommentar til jyllands-posten.dk og tilføjer, at valget gik "bedre end vi overhovedet havde kunnet forvente".

Inden kommunesammenlægningen med Bramming og Ribe var Johnny Søtrup borgmester i den gamle Esbjerg Kommune, hvor han sad fra 1994.

Esbjerg Kommune har ry for at samarbejde bredt, og derfor har Johnny Søtrup varslet, at der kan blive udvalgsformandsposter til byrådsmedlemmer fra oppositionen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her