<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
23.10

Store ambitioner skabte det elektriske lys

Det er en sejlivet myte, at den amerikanske opfinder Thomas Alva Edison opfandt det elektriske lys. Faktisk havde mange opfindere opnået patent på forskellige typer af elektrisk lys.
17.10

Sådan løsrev uret mennesket fra naturen

Tiktak, tiktak, tiktak. Uret gav verden en helt ny rytme, så der ikke længere var nogen undskyldning for at komme for sent i kirke. Og folk fik mulighed for at planlægge fremad som aldrig før.
16.10

Frygt for atomkrig koblede verden på internettet

Den Kolde Krig skræmte verden, og derfor opfandt USA et forsvar, der bestod af billedeskærme, der kunne databehandle og overvåge. I dag kaldes det internettet, og de færreste kan komme udenom det i dagligdagen.
Se flere nyheder
Om temaet

Hvilken opfindelse er verdens største og har fået mest betydning for vi mennesker og vores civilisation? Er det f.eks. internettet, papiret, kikkerten eller ploven? Det kan du være med til at bestemme blandt de 50 største opfindelser nogensinde.

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største opfindelse. Vi giver dig samtidig mulighed for i en lang række artikler at dykke dybere ned i fortællingen bag de 50 mest epokegørende opfindelser, som gennem verdenshistorien er blev til ved hjælp af menneskets geniale tankevirksomhed og slidsomme arbejde.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 opfindelser – højdepunkter i teknologien” som e-bog, når den udkommer. Deltager du i afstemningen,  kan du desuden vinde en printudgave af bogen.


Afstemning: Stem og vind

    Deltag i afstemningen om verdens største opfindelse. Vi trækker lod om en boggave blandt stemmerne på den endelige vinder.

Stem her

Redaktionen anbefaler

Køb bogen: "50 opfindelser"

    Teknologiens udviklingshistorie fortalt i en række gode historier af syv forskere, der viser, hvordan opfindelser ofte bliver til som små forbedringer og udviklinger.

Køb bogen her

Redaktionen anbefaler