Williams er klar til at udfordre Wozniacki

En mystisk sygdom truede med at sætte en stopper for karrieren.

Artiklens øverste billede

Venus Williams karriere var truet, men amerikaneren er nu atter klar til at give konkurrenterne baghjul på tennisbanen.

Den tidligere verdensetter fortalte i september, at hun lider af en kronisk gigtlidelse, Sjögrens syndrom. Det er en sygdom, som rammer kroppen kirtler og giver kronisk betændelse og blandt andet forårsager træthed.

Vil tilbage i verdenseliten

Sygdommen har betydet, at Venus Williams ikke har spillet meget tennis i år. Det kan ses på verdensranglisten, hvor hun nu er helt nede som nummer 103 i verden. Men det billede skal se meget anderledes ud om et år, hvis det står til tennisspilleren selv.

"Mit mål for næste år er at spille et fuldt program. Det vil kræve noget arbejde at føre det ud i livet, men jeg har aldrig været bange for hårdt arbejde. Jeg elsker spillet, og det føles rigtigt, når jeg har ketcheren i hånden. Jeg sigter efter at nå tilbage til toppen af ranglisterne i single og double i løbet af de næste 12 måneder," siger hun til Reuters.

Ændrede kostvaner

Den syvdobbelte 31-årige grand slam-vinder har ændret på sine spisevaner for at minimere sygdommens indflydelse på hendes tennisspil.

"Jeg har ændret mine kostvaner fuldstændigt, så jeg nu spiser masser af grøntsager. Jeg måtte ændre mit syn på mad, fordi jeg var typen, der altid spiste kødet først og salaten bagefter," siger hun.

Venus Williams' sidste grand slam-sejr var i 2008, hvor hun vandt Wimbledon.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen