Tennis-skønheder får hovedscenen

Flere tenniseksperter har reageret på, at de pæneste tenniskvinder har spillet på den store scene ved Wimbledon, mens de bedste spillere er gemt væk på andre baner.

Artiklens øverste billede
Niende-seedede Caroline Wozniacki fik plads på verdens største tennisscene, da hun mødte upåagtede Maria Kirilenko, mens verdensetteren Dinara Safina spillede på bane 2. Foto: AP

Tidligere på ugen var det den blot 24.-seedede Maria Sharapovas møde med Gisela Dulko, der blev placeret på Wimbledons Centre Court, mens topseedede spillere som Serena Williams og Elena Dementieva måtte nøjes med bane 1 og 2.

Senere fik niende-seedede Caroline Wozniacki plads på verdens største tennisscene, da hun mødte upåagtede Maria Kirilenko, mens verdensetteren Dinara Safina spillede på bane 2.

Tv: Se highlights fra Wozniacki-Kirilenko på Centre Court

Der synes at være en tendens til, at lavere rangerende, men kønne spillere har fået spilletid på den bane, der typisk kun har været de bedste forundt, og det er faldet en række tenniseksperter for brystet.

"Jeg kan ikke forstå, at de gør det. Du kan ikke dømme folk efter, hvordan de ser ud. Kvinder har gjort meget for at forbedre deres status i elitesport. Det her er det mest patetiske, jeg har hørt," siger Tessa Sanderson, OL-guldvinder i spydkast fra 1984, til Sky News.

Arrangør afviser

Wozniackis vej til Centre Court allerede i anden runde vakte en del debat i forbindelse med verdens største tennisturnering, og da tendensen synes at have bredt sig, har flere debattører meldt sig.

Britiske The Times' tennisekspert Neil Harman var eksempelvis særdeles overrasket over at se Wozniacki-Kirilenko på Centre Court.

"Det er to smukke, blonde piger. Jeg tror, at de (Wimbledon-arrangørerne, red.) har siddet og tænkt på, hvordan de får flest tv-seere. Men jeg tror, at de bedste kampe vil spillet på de bedste baner i anden uge af turneringen," lyder det fra Neil Harman.

En talsmand fra All England Club, der står bag turneringen, afviser dog spekulationerne om, at attraktive spillere har større chancer for at spille på hovedbanen.

"Men hvis en spiller er populær, uanset hvilken årsag, der står bag, så er der større chance for at spille på en større bane," siger Johnny Perkins.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen