Wozniacki færdig i Australien

<p>Caroline Wozniacki tabte fredag sin kamp i tredje runde af Australian Open til Jelena Dokic. Dermed er danskeren færdig i turneringen.</p>

Artiklens øverste billede
Så gik den ikke længere for Wozniacki i Australien. Foto: AP

Læs reportage på spn.dk om kort tid.

--------------------------------------

Liveblog fra opgøret:

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 2-6

Jelena Dokic spiller Wozniacki tynd. Danskeren kom bagud 0-40, og selvom Dokic missede to matchbolde, så vandt hun partiet, sættet og dermed kampen.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 2-5

Caroline Wozniacki har ikke det, der skal til lige i øjeblikket. Wozniacki kæmper, men der skal mere til, hvis ikke det næste sæt skal være kampens sidste.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 2-4

Caroline Wozniacki har det meget svært nu. Hun slår ud med armene.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 2-3

Dokic bryder igen efter fremragende spil. Caroline bringer sig ellers på 40-30 efter nede med 0-30, men Dokic tager tre på stribe og er nu i vinderposition foran med et break.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 2-2

Dokic udligner efter et tæt serveparti, hvor Wozniacki kæmpede sig tilbage til 40-40 efter nede 40-15. Men spillemæssigt er det altså Dokic, der er klart ovenpå.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 2-1

Wozniacki holder sin serv for første gang i fire servepartier. Dokic viser sig fra sin menneskelige side og hjælper danskeren på vej med et par uprovokerede fejl. Det vil være synd at sige, at spillet kører for Carolne, men nu er hun altså foran igen. Hun knytter næven - hun ved, hvor vigtigt det er.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 1-1

Sådan! Caroline bryder tilbage på sit tredje breakpoint. Og det endda efter at have været nede med 40-15. Vanvittigt vigtigt! Tør man håbe på vendepunktet?

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6, 0-1

Mareridtet fortsætter. Dokic bryder Caroline fra start.

Spillerne har holdt en kort pause, og Caroline har benyttet sig af muligheden for et toiletbesøg.

Sætanalyse:

Et ensidigt sæt, hvor Wozniacki aldrig fandt sig selv. Hun tabte fem partier på stribe og blev udspillet på en måde, der ikke er set i mange måneder. Der skal hives nogle stærke mentale kræfter frem for at vende billedet i det afgørende sæt.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-6

Dokic er slet ikke til at styre lige nu. Tager andet sæt ved at blot afgive et point i sidste parti.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-5

Dokic bryder igen. Wozniacki er rystet. Tydeligt da hun begår en basal fejl ved nettet. Dokic slutter af med en super vinder.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-4

Dokic tager partiet (30). Caroline har svært ved at finde sit spil, og Dokic er begyndt at begrænse sine fejl. Det er farlig cocktail for danskeren lige nu.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-3

Dokic bryder for første gang i kampen. Rent endda! Hun spiller solidt, mens Caroline begår et par grimme uprovokerede fejl.

Wozniacki-Dokic 6-3, 1-2

Dokic svarer sikkert igen. Afgiver blot et point og bringer sig foran i sættet.

Wozniacki-Dokic 6-3 1-1

Wozniacki udligner med et sikkert serveparti uden at afgive point. Måske hendes bedste parti. Hun server noget af sit ypperste lige nu.

Wozniacki-Dokic 6-3, 0-1

Dokic tager et tæt første serveparti.

Sætanalyse:

Efter en nervøs begyndelse fik Wozniacki styr på spillet med et vigtigt servegennembrud til 3-1, hvorefter hun holdt serv sættet ud. Men hun måtte afværge fem breakpoints undervejs, og sættet kunne sagtens været gået Dokic' vej. Hun har spillet et stærkt, men chancebetonet første sæt, og hun er ikke knækket endnu.

Wozniacki-Dokic 6-3

Caroline server sættet hjem med stort besvær. Dokic spiller blændende lige nu. Sikre slag, vindere tæt på linjerne og hun presser Caroline til at begå fejl. Nede 0-40 afværger Caroline tre breakpoints og vinder efterfølgende sættet med to servees.

Wozniacki-Dokic 5-3

Sikkert parti af Dokic baseret på stærke server og afslutsningvis en autoritær vinder. Nu skal Caroline serve sættet hjem!

Wozniacki-Dokic 5-2

Solidt serveparti af Caroline, selv om hun begår sin første dobbeltfejl. Et par fremragende vindere kompenserer i den grad!

Wozniacki-Dokic 4-2

Dokic holder serv og afgiver to bolde. Det er stadig Dokic, der afgør de fleste bolde. Enten på sine vindere eller uprovokerede fejl.

Wozniacki-Dokic 4-1

Wozniacki holder serv i et nyt spændende og lige parti. Wozniacki kommer foran 40-15, men to stærke vindere fra Dokic bringer balance, og efterfølgende får Dokic endda et breakpoint. Wozniacki afværger og vinder partiet.

Wozniacki-Dokic 3-1

Wozniacki bryder! På fire fejl fra Dokic. Hun har indset, at hun må spille tæt på linjerne for at have en chance. Det giver bagslag lige nu.

Wozniacki-Dokic 2-1

Så er Caroline ved at være varm. Hun tager sit serveparti blankt med blandt andet en flot vinder og hendes andet servees.

Wozniacki-Dokic 1-1

Fremragende parti, hvor Caroline kommer fornemt tilbage fra 40-15 med to forhåndsvindere. Dokic tager dog partiet efterfølgende.

Wozniacki-Dokic 1-0

Wozniacki bringer sig foran med stort besvær efter at have overlevet to breakpoints. Et meget tæt parti med flere gode dueller, og Dokic har vist, at hun bliver en hård modstander. Wozniacki virker til gengæld noget nervøs, men mon ikke hun ryster nerverne af sig.

Kampen i gang. Wozniacki server.

---

Så er spillerne trådt ind på scenen. Arenaens rapporter fangede Wozniacki på vej ind, og en koncentreret og lidt anspændt Caroline sagde, at hun forventede en hård match, og at tilskuerne ville være imod hende. "Men det skal nok blive sjovt alligevel", sluttede hun på ægte Wozniackisk med et smil på læben.

---

De seneste fem år har hun ikke begået nævneværdige resultater, men årets udgave af Australian Open har indtil videre lignet hendes comeback til den store tennisscene. Bevist i anden runde da hun besejrede den 17-seedede, Anna Chakvetadze.

---

På papiret en nem modstander for Wozniacki. På verdensranglisten ligger Dokic blot placeret som nummer 187. Men placering fortæller bare ikke hele historien om den 25-årige Dokic. Hun fik en kometagtig begyndelse på karrieren, da hun allerede som 18-årig spillede sig i top 10. Som 19-årig nåede hun fjerdepladsen, inden en række personlige problemer – blandt andet end hysterisk far – fik hende til at rasle ned af listen.

---

Så er spillerne klar til at træde ind på arenaen. Caroline Wozniacki og Jelena Dokic. Klar til opvarmning på selveste Rod Laver Arena der kan huse 15.000 tilskuere. Langt de fleste af disse vil kaste deres støtte i retning af Dokic. Pigen med de ex-jugoslaviske rødder, som altså nu er australsk statsborger.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen