Federers førsteplads i fare

Rogers Federer risikerer at miste førstepladsen på verdensranglisten i de kommende uger efter sensationelt nederlag i Canada.

Artiklens øverste billede
Roger Federer forlader banen, efter sit nederlag i Toronto. Foto: Frank Gunn/AP

Franskmanden Gilles Simon chokerede tennisverdenen onsdag nat, da han havde held med at besejre schweizeren Roger Federer i turneringen Rogers Cup i Toronto.

Franskmanden udnyttede, at Federer lavede mere end 20 uprovokerede forhåndsfejl i kampen, der endte med cifrene 2-6, 7-5, 6-4.

Hvis verdens nummer to, Rafel Nadal, vinder turneringen i Toronto, så har han chancen for at snuppe tronen fra Federer i næste uge ved Marsters-turneringen i Cincinnati.

Federer har ellers haft monopol på førstepladsen på verdensranglisten i 234 uger i træk siden februar 2004. Det skriver atptennis.com.

”Jeg havde nogle muligheder, som jeg ikke udnyttede, og det kostede mig dyrt til sidst. Så det var en skuffende kamp i dag,” sagde Federer efter nederlaget til Simon ifølge atptennis.com.

”Det er dog vigtigt at forblive positiv. Hard court-sæsonen er lige startet, så det er ikke verdens undergang, men jeg ville ønske, at den var begyndt bedre,” sagde Federer, mens han måtte konstatere, at hans rival Rafael Nadal vandt sin kamp ved Rogers Cup mod Jesse Levin fra USA med 6-4, 6-2.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen