Skadet Tauson bliver i Melbourne: Skal restituere og behandles

Det er for tidligt at vurdere, om Clara Tauson kan blive klar til Australian Open, oplyser Søren Tauson.

Tennisspilleren Clara Tauson får ikke flere kampe i benene, inden det 17. januar går løs ved årets første grand slam-turnering, Australian Open.

Den 19-årige Tauson, der netop er blevet kåres som årets tennisspiller i Danmark for tredje år i træk, skulle i den kommende uge have deltaget i en opvarmningsturnering i Adelaide, men den har hun trukket sig fra.

Årsagen skal findes i, at Tauson fredag måtte trække sig fra sin kvartfinale i Melbourne med en lårskade. Danskeren opgav at spille videre, da hun var bagud med 3-6, 0-2 mod hviderussiske Aliaksandra Sasnovich.

Clara Tausons far, Søren Tauson, bekræfter afbuddet.

- På grund af den ærgerlige skade, som opstod i kampen mod Sasnovich, spiller hun ikke i næste uge i Adelaide, hvilket ellers var planen. Det var ikke realistisk at blive klar.

- Hun bliver i Melbourne og vil med restitution og behandling arbejde på at blive klar igen hurtigst muligt, oplyser Søren Tauson til Ritzau.

Han tilføjer, at det for tidligt at spå om muligheden for at blive klar til årets første grand slam-turnering.

- Det kan der ikke siges noget relevant om på nuværende tidspunkt.

Tauson forsøger at følge op på en fornem 2021-sæson, hvor hun vandt to WTA-turneringer og nåede op som nummer 44 på verdensranglisten.

Alternativ byline (overskriver Bylin

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen