Tauson trak sig med skade og udgik i Melbourne

Bagud 0-2 i andet sæt trak Clara Tauson sig fra kvartfinalen i en WTA-turnering i Melbourne.

Artiklens øverste billede
Clara Tauson skal inden længe spille Australian Open. Arkivfoto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

11 partier blev det kun til for Clara Tauson, da hun tidligt fredag morgen dansk tid spillede kvartfinale i en WTA-turnering i Melbourne.

Bagud 0-2 i andet sæt trak den danske tenniskomet sig, med hvad der tilsyneladende var smerter i sit højre lår. Dermed er Tauson altså færdig i turneringen, der fungerer som opvarmning til Australian Open.

En frustreret Tauson havde inden da tabt første sæt 3-6 til hviderussiske Aliaksandra Sasnovich. Mellem sættene modtog danskeren behandling på sit højre lår, og kort inde i andet sæt opgav hun altså at færdiggøre kampen.

Tauson havde spillet sig frem til kvartfinalen ved først at slå ukrainske Anhelina Kalinina og derefter kinesiske Lin Zhu, men kampen om en semifinaleplads blev altså endestationen.

Hun kan nu fokusere på at blive klar til årets første grand slam, Australian Open, som begynder mandag 17. januar.

19-årige Tauson blev torsdag kåret som årets tennisspiller i Danmark for tredje år i træk. I 2021 stormede den talentfulde teenager frem på verdensranglisten, hvor hun gik fra nummer 152 til 44.

Det skete blandt andet ved at vinde to WTA-turneringer, hvilket var Tausons to første titler på det højeste niveau inden for kvindetennis.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen