Nadal varmede op i Melbourne med første sejr i halvt år

Rafael Nadal slog modstander fra Litauen i sin første singlekamp på ATP Touren siden august sidste år.

Artiklens øverste billede
Rafael Nadal vandt natten til torsdag over kvalifikationsspilleren Ricardas Berankis i anden runde ved en opvarmningsturnering i Melbourne. Foto: Mike Frey/Ritzau Scanpix

Tennisstjernen Rafael Nadal er rejst til Melbourne i jagten på karrierens anden turneringssejr i Australian Open.

Efter næsten et halvt år uden for på grund af en fodskade og en efterfølgende positiv coronaprøve er der dog stor usikkerhed om spanierens niveau forud for årets første grand slam-turnering.

35-årige Nadal viste dog lovende takter, da han natten til torsdag vandt sin første singlekamp på ATP Touren siden august.

I en opvarmningsturnering i den australske storby Melbourne slog spanieren i anden runde kvalifikationsspilleren Ricardas Berankis fra Litauen med 6-2, 7-5.

Nadal, der stod over i første runde, er dermed klar til kvartfinalen, hvor enten Alexei Popyrin fra Australien eller hollænderen Tallon Griekspoor venter.

Spanieren har vundet 20 grand slam-titler i karrieren. En enkelt gang er det lykkedes ham at gå hele vejen i Australian Open. Det var i 2009, hvor han vandt turneringen.

I øjeblikket er der stor usikkerhed om, hvorvidt den regerende mester, serberen Novak Djokovic, får lov til at stille op i Melbourne, da han er blevet afvist indrejse til Australien.

Det skyldes, at Djokovic ikke lever op til Australiens indrejsekrav i forhold til coronavirus.

Australian Open begynder mandag 17. januar og varer to uger.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen