Så fik Wozniacki spillet tennis igen

For første gang i 79 dage vandt Caroline Wozniacki en WTA-kamp.

Artiklens øverste billede
Som forsvarende mester i Eastbourne levede Caroline Wozniacki op til forventningerne med en sikker sejr over Kirsten Flipkens. Foto: Reuters

Sulten eller slatten?

Spørgsmålet lå på alles læber inden Caroline Wozniackis comebackkamp på WTA Touren efter en længere pause på grund af helbredsproblemer og et bryllup, og undervejs mod 6-3, 6-4 over Kirsten Flipkens fik hovedpersonen landet svaret sådan cirka midtimellem.

Meget var godt, meget var mindre godt, sådan vil det være efter en periode med ganske få minutter på banen, og den vigtigste markør for den nærmeste fremtid kom efter de 81 minutter i Eastbourne.

»I år har jeg været såret en hel del, så jeg er glad for bare at være frisk. Bank under bordet, jeg håber, at det bliver ved,« konstaterede Caroline Wozniacki i et baneinterview umiddelbart efter sin første sejr i 79 dage.

Udfaldet var aldrig i fare, men Kirsten Flipkens var dog langt fra et forfærdeligt bekendtskab for den neutrale tilskuer.

En herlig og drilsk slice

Som bevis for et vist niveau har belgieren været helt oppe som nummer 13 på verdensranglisten tilbage i 2013, men gør sig disse dage mest som en kapabel doublespiller. Hendes slicede, men alligevel bemærkelsesværdigt flade baghånd er en fornøjelse at betragte for alle andre end den direkte modstander, der får svært ved at sætte tryk på næste slag. Kirsten Flipkens har så blot den udfordring, at hun ikke er udstyret med angrebsvåben til at udnytte en lille åbning.

Til gengæld er hendes dyder som skabt til double, hvor hun så sent som søndag vandt en turnering på Mallorca. Triumfen blev altså ikke fejret med en grisefest, men derimod med en hurtig flyvetur til det sydlige England, hvor hun omstændighederne taget i betragtning kan være mere end tilfreds med sin indsats mod den danske favorit.

Tænding i andet sæt

I første sæt havde outsideren det godt nok svært med tålmodigheden og oversatsede efter ganske få bolde, men i andet sæt tilkæmpede Kirsten Flipkens sig konsekvent breakchancer, gik fra 1-4 til 3-4 og fik Wozniackis seneste kamp fra French Open til at dukke op på nethinden.

I den nylige grand slam snublede Caroline Wozniackis totalt med 6-0, 3-6, 3-6 mod den upåagtede Kudermetova, men denne gang holdt hun sig på fødderne og møder derfor Andrea Petkovic i anden runde.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen