Skadet Wozniacki tabte sensationelt til verdens nummer 152

Den danske verdenstreer fik en forfærdelig optakt til Australian Open.

Artiklens øverste billede
Sådan så Caroline Wozniacki ud efter sejren i Australian Open 2018. I opvarmningen til dette års udgave røg danskeren overraskende på halen mod Bianca Andreescu, verdens nummer 152. Foto: AP

Et nederlag til nummer 152 i verden er aldrig sjovt at skulle æde.

Derfor er Caroline Wozniacki helt sikkert hårdt såret på den faglige stolthed efter 4-6, 4-6 mod totalt upåagtede Bianca Andreescu, men smerten kan vise sig langt mere alvorlig end en kortvarig svien fra den uventede lussing.

Undervejs mod nedturen i Auckland var den danske verdenstreer nemlig tydeligvis plaget af problemet i maveregionen, og dermed endte hendes første turnering i 2019 ikke som en god omgang opvarmning til Australian Open, men dermed som en sort sky inden karrierens første titelforsvar i en grand slam.

I løbet af den over to timer lange affære var Caroline Woznaicki aldrig godt tilpas og skal bede til de højere magter om en hurtig heling, da lignende svagheder i serveafviklingen formentlig vil gøre opholdet i Melbourne ganske ulideligt og kortvarigt.

Dermed kan problemerne dårligt komme på et værre tidspunkt, men for den neutrale tilskuer var forestillingen og især indledningen dog ganske underholdende og spøjs.

Ret beset spillede Caroline Wozniacki langt bedre og med skarpere timing i bevægelser og slag end i sin 2019-premiere dagen før, hvilket dog langt fra var lig med høj kvalitet, og måske grundet rust forfaldt hun da også til at blive for passiv i løbet af duellerne og lod dermed Bianca Andreescu få chance på chance.

Gaver, som canadieren viste sig mere end villig til at takke ja til.

Teenageren var langt bedre end sin beskedne placering på verdensranglisten og viste stort mod til at træde ind i banen og trykke fart i bolden ved den mindste åbning - en vovet strategi, men i dette tilfælde en strategi, der gang på gang hjalp hende ud af problemer i egne servepartier.

Sådan har arrangørerne bag ASB Classic annonceret Wozniackis deltagelse i turneringen (0.38 min.):

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

I de første fire af disse var Bianca Andreescu hver gang bagud 0-30, men fik med kraftfulde og kompromisløse forhåndsslag, stærke server og ikke mindst en imponerende evne til at skifte rytme, tempo og vinkler kostet rundt med modstanderen. Den slags er Caroline Wozniacki vant til at neutralisere med sit enorme løbepensum og stærke defensivslag, men favoritten var tydeligvis ikke sig selv.

Canadier overrasket over dansker-serv

Efter at være blevet brudt til 2-3 kaldte Caroline Wozniacki sin far og træner på banen til en snak ikke kun om taktik, men også om problemer med kroppen, og ved stillingen 3-4 forlod hun banen for at få behandling af maveregionen. I hendes fravær udspillede sig en særegen scene, da Bianca Andreescu under en samtale med sin træner med herlig uskyldighed erklærede sig forbavset over, at »hendes server jo slet ikke kommer ret hurtigt«.

Træneren nikkede samtykkende og bad sin elev om blot at nyde det og have det sjovt, for du spiller »awesome«.

Fantastisk var stemningen altså til gengæld langt fra hos Wozniacki, der godt nok fik brudt tilbage til 4-4 på et meget langt partis sjette breakmulighed, men Bianca Andreescu snuppede de næste to partier til sætsejr 6-4 akkompagneret af overraskede jubelskrig over karrierens hidtil største bedrift.

Det hakkende forløb i kampen fortsatte i andet sæt, da Bianca Andreescu nu pludselig følte trang til at blive nusset lidt af turneringens plejepersonale efter at have brudt sig til føring på 2-1. I den ufrivillige pause beklagede Caroline Wozniacki sig over for Piotr Woznaicki, der kunne høre datteren være generelt utilfreds med sig selv og sin følelse, og han opfordrede hende ufortrødent til at være mere positiv og mere aggressiv.

Trods Wozniackis mismod var det dog umuligt at udpege den mest sandsynlige vinder på dette tidspunkt.

Godt nok havde Bianca Andreescu altså det pointmæssige overtag, men hendes fysik var langt fra så skarp som Wozniackis, hvilket blot udstillet i stadigt højere støn i slagene og stadigt tungere vejtrækning mellem duellerne.

Læg dertil, at hun grundet sin begrænsede succes hidtil havde måttet kæmpe sig gennem kvalifikationen for overhovedet at komme ind i hovedturneringen i Auckland - et forhold, der havde tvunget hende gennem fire kampe på lige så mange dage forud for en enkelt fridag inden mødet med Wozniacki.

Derfor var outsideren realistisk set tvunget til at vinde på kortest mulig tid i to sæt, mens maveproblemerne omvendt kunne ende med at påvirke Caroline Wozniacki for meget og tvinge hende til at stoppe.

Udfordrer hårdt presset på fysikken

Især i serveafviklingen var hun hæmmet og lå i lange perioder langt under den sædvanlige fart, hvilket selvfølgelig gav Bianca Andreescu lettere arbejdsvilkår i opgaven med at returnere startslagene. På sin side var hendes tank altså ved at være tom, og pludselig blev hendes fine præstation plettet af uprovokerede fejl og uovervejede forsøg på vinderslag, hvilket var en foræring for Caroline Wozniacki.

Hun bragte sig på 3-2 og var foran for første gang siden 2-1 i første sæt, men formåede så meget sigende for dysten ikke at bryde til 4-2 trods tre breakmuligheder og flere store muligheder. Bianca Andreescus kropslige udfordringer blev dog udstillet kort efter, da hun i ren udmattelse simpelthen satte sig på bagdelen for at snuppe et hurtigt efter en lang - og tabt - duel, som banede vejen for Woznaicki-overtag med 4-3.

Dog altså ikke et varsel om en vending, for i slutningen af andet sæt viste Bianca Andreescu sig bedst både i tanke og handling, og trods synlige tegn på nerver fik hun holdt sammen på sig selv for til sidst at kunne smide ketsjeren og bøje sig forover i en træt, men lykkelig sejrspositur.

Ikke siden september 2017 havde hun deltaget i en turnering på WTA-niveau; nu havde hun med ét sikret sig det store gennembrud mod Caroline Wozniacki, der til gengæld havde oplevet et sjældent sammenbrud og derfor hastede af banen til yderligere diagnosticering og behandling af både mentale og fysiske sår.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.