Annonce
Spil

Spillemonopol ophæves

Regeringen offentliggør tirsdag planer om at afskaffe 60 års monopol for at give udenlandske aktører lov til at konkurrere med Danske Spil på alt andet end Lotto og skrabespil, men kun mod at betale en afgift til staten.

Det danske spillemarked skal liberaliseres.

Licenssystemet, der giver udenlandske aktørerer lov til at konkurrere med Danske Spil (tidligere Dansk Tipstjeneste) på alt andet end Lotte og skrabespil, skal sikre kontrol med pengestrømmene, indeholde bremseklodser for at mindske risikoen for ludomani samt sikre et fortsat tilskud til idræt og fritidsliv, der alene i 2009 får tildelt godt 1,6 mia. kr. af Danske Spils overskud.

Initiativet skyldes dels et politisk pres fra EU-kommissionen om at skabe fri konkurrence, dels et faldende overskud i Danske Spil, der har måttet se udenlandske spilleselskaber reklamere ulovligt i Danmark og tage store markedsandele.

»Vi står i en af de få situationer, hvor næsten alle kommer ud af det som vindere,« siger skatteminister Kristian Jensen (V).

Regeringen fremsætter et lovforslag om liberaliseringen efter sommerferien.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Spillet om spillet
Den danske stat har ikke længere monopol på de indtægter, der genereres af spillelystne danskeres drømme om den store gevinst.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her