OL 2012

Athens OL-stadioner i forfald

Grækerne raser over, at mange af de dyre OL-anlæg i Athen forfalder otte år efter legene i byen.

Det er ikke alle de mange OL-anlæg, der blev bygget i og omkring Athen op til OL i 2004, som byen har formået at finde anvendelse for, efter alverdens atleter forlod dem for otte år siden.

Mens OL brager af sted i London, raser den økonomiske krise i Grækenland, og det kombineret med de mange svinedyre og forfaldne anlæg har fået mange grækere op i det røde felt, skriver nyhedsbureauet AP.

OL i Athen
  • Ingen er helt sikre på, hvad OL i 2004 kostede Grækenland, men prisen vurderes mellem 45 og 67 mia. kr.
  • 36 sportsanlæg blev bygget eller opgraderet i forbindelse med legene.
  • Der blev bl.a. bygget en letbane og en ny lufthavn i Athen op til legene.
  • En ringvej blev udvidet og det samme blev byens metrosystem.

Kilde: The Guardian og Wikipedia.

Det er blandt andet træningsanlægget for de olympiske svømmere, som vækker harme hos mange grækere. I det engang topmoderne anlæg flyder affald rundt, mens frøer er de eneste, der stadig benytter anlægget til dets oprindelige formål: Svømning.

Det olympiske træningsbassin fyldt med affald. Foto: Thanassis Stavrakis/AP
 

Øde strand

Eksemplerne på anlæg, der nærmest aldrig bliver brugt og derfor ikke vedligeholdes, er mange. Syd for Athen ligger softball-banen øde hen, overbegroet af græs. Sporten er totalt ukendt i Grækenland og allerede ude af det olympiske program igen.

På beach volleyball-stadionet er spillet, som anlægget er tiltænkt, en sjælden begivenhed, da Grækenland på ingen måde mangler strande. I ny og næ bruges anlægget til koncerter men ligger ellers mest øde hen.

Det samme gælder for det meste for taekwondo- og håndboldhallen, der dog fra tid til anden bruges til begivenheder, der ikke har noget med sport at gøre. På hockeyanlægget ligger der stadig udstyr efterladt fra Special Olympics for udviklingshæmmede sidste år, hvor anlægget sidst blev brugt.

Efterladte ting fra Special Olympics afholdt på hockeybanen i 2011. Foto: Thanassis Stavrakis/AP
 

Nogle anlæg stadig i brug

Der findes dog også anlæg fra OL 2004, der fortsat bruges og er i nogenlunde stand, skriver AP.

For eksempel bruges det gamle baseball-stadion til fodbold. En lokal fjerdedivisionsklub har de seneste to år haft hjemmebane på anlægget, der godt kunne bruge en klat maling, men dog er i brug. Den Olympiske By bruges også - her bor lokale arbejdere.

Også badmintonhallen er fortsat i brug. Den bruges nu til opførelse af teaterstykker, mens det tidligere internationale tv-center nu er et indkøbscenter. Det store pressecenter er blevet omdannet til kontorer for regeringsministerier.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
De olympiske lege 2012
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her