OL 2012

Kronprinsen: Stor fakkel-oplevelse

Torsdag eftermiddag løb kronprins Frederik med den olympiske ild.

Kronprins Frederik løb torsdag eftermiddag med den olympiske fakkel i Notting Hill i London, hvor tusinder af tilskuere var mødt op for at heppe og huje.

- Det var en rigtig stor oplevelse, siger kronprins Frederik til TV 2 Nyhederne, efter han iført hvidt træningstøj havde løbet den cirka 360 meter lang rute fra Ladbroke Grove over Notting Hill Gate og givet ilden videre ved Hillgate Street.

- Stemningen var dejlig festlig som forventet, og det, at være en del af den olympiske ånd, betyder rigtig meget for mig, fortsætter han.

Efter at have tilbagelagt distancen gav kronprinsen den olympiske flamme videre til Dmitry Chernyshenko, formanden for den russiske organisationskomité, som skal afholde Vinter-OL i byen Sochi i 2014.

Den sportsglade kronprins er den internationale olympiske komités repræsentant i Danmark, og han er taget til London for at deltage i møder i komitéen op mod legene.

Den danske kronprins fik æren af at løbe med den olympiske ild. Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Sidst kronprins Frederik bar faklen var i 1994. Dengang var faklen på vej op til vinter-OL i norske Lillehammer, og over 100.000 danskere fulgte ilden på turen igennem København. Det skriver Danmarks Idræts-Forbund.

Faklen har i dagene op til fredagens åbningsceremoni været i hænderne på mange forskellige berømtheder - blandt andre fodboldmålmand Gordon Banks, som stod for det legendariske engelske hold, der vandt VM-guld i 1966.

Inden OL-ilden nåede til hovedstaden London, har den været igennem over 1000 byer i Storbritannien og lagt vejen forbi flere ikoniske vartegn.

Og i løbet af torsdagen blev den også båret forbi Buckingham Palace, hvor prins William og hustruen hertuginde Catherine tog imod.

Fredag til åbningsceremonien skal faklen tænde den olympiske ild på det olympiske stadion i London.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
De olympiske lege 2012
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her