Svømning

Dansker svømmede over Den Engelske Kanal

20-årig har svømmet fra England til Frankrig kun iført badebukser.

Den 20-årige Christian Damgaard nåede mandag i land i Frankrig efter at tilbagelagt svømmeturen fra Dover i England til den franske kyst syd for Cap Gris Nez.

I fugleflugtslinje er der 34 kilometer, men på grund af strøm endte Christian Damgaard med at svømme 47 kilometer i vandet, der var 17 grader.

For at blive optaget officielt i rekordbøgerne skal turen gennemføres uden våddragt.

Christian Damgaard hoppede i vandet i totalt mørke kl. 3.55 dansk tid mandag morgen i England, og 10 timer og 14 minutter senere ramte han den franske kyst.

Vil gøre kunststykket efter

Christian Damgaard blev fulgt i en følgebåd af sin storebror Jesper Damgaard, der tirsdag vil forsøge at gøre sin lillebror kunststykket efter.

»Sådan, så er Christian i mål! En tid på 10:14:21. Det er så sejt. Christian er så frisk, at han lige svømmer de 100 m tilbage til følgebåden. Cool,« skrev Jesper Damgaard i en opdatering fra følgebåden, da Christian ramte den franske kyst.

Den første kanalkrydsning fandt sted i 1875 af englænderen Matthew Webb og siden har omkring 2.200 gjort kunststykket efter.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
De olympiske lege 2012
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her