Roning

Fie Udby Erichsen vandt OL-sølv

Den danske roer Fie Udby Erichsen sikrede sig en olympisk sølvmedalje i singlesculleren.

Fie Udby Erichsen jubler over sin OL-sølvmedalje kort efter at have passeret målstregen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Bare få minutter før roeren Fie Udby Erichsen skulle i båden til sin finale i singlesculler, havde herrerne i letvægtsdobbeltsculleren vundet det første danske OL-guld, og der var begrundet håb om, at det skulle være oplægget til endnu en dansk ro-succes.

Roeren Fie Udby Erichsen med sin OL-sølvmedalje, som hun vandt i kvindernes singlesculler. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Det blev det så også. Fie Udby Erichsen udbyggede medaljesamlingen til de danske OL-roere med en sølvmedalje, så der nu er én medalje af hver karat i ro-lejren ved OL i London.

Dermed har roerne leveret tre ud af indtil videre fem danske OL-medaljer.

Nummer to fra start til slut

Fie Udby Erichsen havde kvalificeret sig til finalen som den næsthurtigste roer, og hun lagde sig også fra start som nummer to i finaleløbet efter den suveræne tjekke Miroslava Knapkova, der hurtigt roede flere bådslængder fra de andre.

På andenpladsen lå Fie Udby Erichsen hele vejen igennem løbet, og hun formåede også at forsvare positionen, da hun i slutspurten blev hårdt presset af den australske roer.

Danmark har været med i fire ro-finaler ved OL 2012, og det har resulteret i en førsteplads, en andenplads, en tredjeplads og en fjerdeplads.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
De olympiske lege 2012
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her