Olympiske Lege

IOC: Russisk nationalsang efter OL-ishockeyguld var okay

Rusland slipper for konsekvenser, efter at landets ishockeyspillere sang nationalsangen efter OL-guldet.

Selv om det var forbudt som en del af aftalen om at stille op under neutralt flag, valgte de russiske herrer på ishockey landsholdet at fejre OL-guldet med at synge den russiske nationalsang. Foto: AP/John Locher

Det får ingen konsekvenser for Rusland, at de mandlige russiske ishockeyspillere sang nationalsangen, da de søndag vandt guld ved OL i Pyeongchang.

Rusland var udelukket som nation fra OL på grund af den store dopingskandale i russisk idræt, og derfor stillede de russiske spillere op som "olympiske atleter fra Rusland".

På grund af udelukkelsen havde russerne ikke lov til at afsynge nationalsangen, men det valgte de altså alligevel at gøre efter 4-3-finalesejren over Tyskland efter forlængelse.

- Vi forstår, at det skyldtes begejstring fra atleter, der lige havde vundet en guldmedalje under ekstraordinære omstændigheder, meddeler Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i en mail til nyhedsbureauet AP.

OL-vindere brød reglerne: Sang nationalsang efter finalesejr

De russiske spillere var under stort pres før finalen mod OL-turneringens store overraskelse, Tyskland.

Rusland vandt senest OL-guld i 1992, og først efter forlængelse kunne stjernenavne som Ilya Kovalchuk og Pavel Datsyuk løfte stavene i vejret.

IOC besluttede søndag at opretholde udelukkelsen af Rusland i forbindelse med afslutningsceremonien ved OL.

Det er muligt, at IOC i den kommende tid vælger at ophæve udelukkelsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her