Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Olympiske Lege

Guldvinder afviser sexchikane-anklager som sladder

OL-atlet konfronteret med tidligere anklager på pressemøde onsdag.

Shaun White med sin guldmedalje kort efter præmieoverrækkelsen. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT/Scanpix

Den 31-årige snowboarder, Shaun White, der i nat vandt OL-guld i disciplinen halfpipe afviser anklager om sexchikane som "sladder". Det skriver det amerikanske medie CNN.

Onsdag blev snowboarderen, der også er kendt som "The Flying Tomato" grundet sit røde hår, spurgt ind til anklagerne, der første gang kom frem i 2016.

Shaun White har tidligere indrømmet at have sendt upassende beskeder til Lena Zawaideh, der på daværende tidspunkt var trommeslager i Whites band.

Ifølge Lena Zawaideh, havde den rødhårede sportsstjerne bl.a. sendt hende upassende billeder og beskeder, og havde krævet at hun iførte sig "afslørende tøj". Det oplyser CNN.

OL lægger låg på atleternes ytringer: Tak til sponsorer kan føre til udelukkelse

På pressekonferencen blev Shaun White spurgt ind til, hvorvidt han troede, at det ville påvirke den arv, han giver videre til snowboard-verdenen.

»Jeg er her for at snakke om OL, ikke sladder. Men det tror jeg ikke, det vil,« sagde han kort til CNN.

Det er dog ikke det eneste, den erfarne OL-deltager er blevet kritiseret for siden sin sejr i nat. White var nødt til at give en offentlig undskyldning for at have ladet det amerikanske flag røre jorden i sin sejrsrus.

Samtidig gav han en undskyldning for at have kaldt anklagerne for sladder i det amerikanske talkshow Today.

Med Shaun Whites guldmedalje har USA nu fået guldmedalje nummer 100 ved vinter-OL. Det sætter USA på en andenplads i forhold til guldmedaljer ved vinter-OL, kun overgået af Norge, der på nuværende tidspunkt har 121 vintermedaljer.

Amerikansk snowboardlegende snuppede tredje OL-guld

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her